Συνεργασία των Δήμων του ν. Καρδίτσας για πρόγραμμα στέγασης και εργασίας αστέγων

f8c2744fa98ba7ebca6e8e938b3c80a5 L
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πρόγραμμα που απευθύνεται σε αστέγους και έχει ως στόχο τόσο την εξεύρεση στέγης όσο και εργασίας φιλοδοξούν να υλοποιήσουν οι έξι Δήμοι του νομού, μέσα από μία διαδημοτική συνεργασία, που θα έχει ως διαχειριστή φορέα την ΑΝ.ΚΑ.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που δεν έχουν στέγη και έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά σε δημόσιες πολιτικές που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιο αναλυτικά, στον Δήμο Καρδίτσας, υπάρχουν περισσότεροι από 10 άστεγοι πολίτες, που προσέρχονται στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας, με αιτήματα στέγασης και εύρεσης εργασίας. Θεωρείται, δε, πως με την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος θα μπορέσουν να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως κάθε συνεργαζόμενος δικαιούχος φορέας μπορεί να υποβάλει μία αίτηση χρηματοδότησης, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει το λιγότερο 10 νοικοκυριά. Προϋπόθεση που καλύπτεται μόνο από τον Δήμο Καρδίτσας.

Η όλη ενέργεια βασίζεται σε τρεις πυλώνες και συγκεκριμένα:

1.Επιδότηση ενοικίου για διάστημα είκοσι τεσσάρων μηνών, καθώς και κάλυψη δαπανών για οικοσκευή και λοιπές λειτουργικές ανάγκες του νοικοκυριού.

2.Υπηρεσίες ενεργοποίησης, κατάρτισης και προώθησης στην εργασία

3.Παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής στήριξης και διασύνδεσης με συμπληρωματικές κοινωνικές παροχές και υπηρεσίες.

Το θέμα της συνεργασίας και ουσιαστικά η έγκριση αυτής, έρχεται ως θέμα την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας με εισηγητή τον αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής κ. Θεοδωρόπουλο.

Οι έξι Δήμοι θα υποβάλλουν από κοινού αίτηση χρηματοδότησης, με τα χρονικά περιθώρια να είναι πάντως περιορισμένα, καθώς ως καταληκτική ημερομηνία έχει οριστεί η 30η Σεπτεμβρίου. Αν, δηλαδή, το εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, το χρονικό περιθώριο θα είναι μία εβδομάδα.

KEN 1

Π.Κ.

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!