ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Έρευνα για επιθέσεις αντιεμβολιαστών σε εκπαιδευτικούς

1098271 orig 2

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία με αρνητές και αντιεμβολιαστές να στρέφονται νομικά κατά των εκπαιδευτικών που τηρούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Για τον λόγο αυτό η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις σε σχολεία της Μαγνησίας, από αντιεμβολιαστές που στρέφονται κατά εκπαιδευτικών.

KEN 728X100

Με το άνοιγμα των σχολείων, οι “επιθέσεις” σε βάρος δασκάλων και καθηγητών τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, με γονείς να απαιτούν να μπουν τα παιδιά τους στην τάξη είτε χωρίς να φορούν μάσκα είτε χωρίς να έχουν υποβληθεί σε self test. Τελευταίο περιστατικό αυτό στη Θέρμη Θεσσαλονίκης όπου ένας πατέρας έσπρωξε την διευθύντρια του σχολείου, επειδή απαγορεύτηκε η είσοδος στο παιδί του που δεν είχε προσκομίσει το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής παρενέβει στις πρόσφατες μηνύσεις των αντιεμβολιαστών κατά των εκπαιδευτικών, οι οποίοι καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο για την τήρηση των μέτρων στα σχολεία προς αποφυγή της μετάδοσης της COVID-19.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών κατά εκπαιδευτικών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Ακόμη, ο κ. Ζαχαρής ζητεί, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε η τοποθέτηση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Νάντιας Γιαννακοπούλου στη Βουλή με το ερώτημα: “Ως πότε θα είναι απροστάτευτοι οι εκπαιδευτικοί από επιθέσεις αντιεμβολιαστών επειδή τηρούν τα πρωτόκολλα;”.

Η κα. Γιαννακοπούλου, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υποβάλλονται μηνύσεις σε βάρος των εκπαιδευτικών, επειδή εφαρμόζουν τον νόμο για τη δημόσια υγεία και δεν επιτρέπουν την είσοδο σε ανεμβολίαστους μαθητές που δεν έχουν κάνει self test και δεν φορούν προστατευτική μάσκα.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!