Στη βουλή φέρνει ο Λαμπρούλης την “εκδικητική και παράνομη” απόλυση εργαζομένου στην Praktiker Hellas

labroulis vouli 780x405
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι βουλευτές Λαμπρούλης Γιώργος και Κατσώτης Χρήστος κατέθεσαν αναφορά με το κείμενο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λάρισας, με το οποίο καταγγέλλει την εταιρεία Praktiker Hellas για την παράνομη και εκδικητική απόλυση εργαζόμενου, εκλεγμένου συνδικαλιστή στο τοπικό παράρτημα του Επιχειρησιακού Σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση και αντιπροσώπου στη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η απόλυση ήρθε ως συνέχεια της επίθεσης που έχει εξαπολύσει η επιχείρηση τις προηγούμενες ημέρες με τις αλλαγές στις ατομικές συμβάσεις εργαζομένων της. Στην εν λόγω περίπτωση η επιχείρηση προχώρησε καταχρηστικά και μονομερώς, χωρίς τη συγκατάθεση του εργαζομένου, σε τροποποίηση της σύμβασής του και σε αλλαγή της ειδικότητάς του με άλλη που δεν υπάγεται στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, με άμεση συνέπεια στα ασφαλιστικά του δικαιώματα.

Οι Βουλευτές ζητούν να λάβει μέτρα ο κ. Υπουργός ώστε να ανακληθεί η απόλυση του εργαζομένου και να σταματήσει κάθε μεθόδευση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!