ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

“Ναι” και από το Δ.Σ. Παλαμά για αίτημα χρηματοδότησης του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» – Τι ειπώθηκε στις επίκαιρες ερωτήσεις (+Βίντεο)

ds pal 1 stretch 200x150

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαμά στη βραδινή (27/9) συνεδρίασή του ενέκρινε τη συνεργασία του Δήμου Παλαμά με τους Δήμους Σοφάδων, Μουζακίου, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας και την ΑΝΚΑ, για υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία» για στήριξη των αστέγων που υπάρχουν στο Νομό Καρδίτσας.

Ο εισηγητής αντιδήμαρχος κ. Δ. Καρακώστας επισήμανε πως οι πρόνοιες του προγράμματος είναι διάρκειας 24 μηνών και αφορούν οικοσκευές, ενοίκιο και ψυχοκοινωνική υποστήριξη για την κοινωνική επανένταξη των ωφελούμενων αστέγων.

.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα για το οποίο συμφώνησαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι για τη συμμετοχή του Δήμου εκτός από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άρη Πολυγένη ο οποίος εξέφρασε επιφυλάξεις.

Όπως είπε, «στις προβλέψεις του υπάρχουν οι δυνατότητες για σύσταση από το Δήμο Εταιρίας υλοποίησης, αλλά και τη δυνατότητα εμπλοκής κάποιας ΜΚΟ για τα οποία είμαστε αντίθετοι ως δημοτική παράταξη».

Επίσης, ο κ. Πολυγένης τόνισε ακόμη πως «το πρόγραμμα είναι προσωρινό για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, άρα αποτελεί ημίμετρο και δεν επιλύει το μείον ζήτημα των αστέγων που δημιουργούν οι νεοφιλελεύθερες σκληρές πολιτικές».

« Οι άστεγοι – υπογράμμισε – πρέπει να στηριχθούν πραγματικά και όχι να κερδοσκοπούν εις βάρος τους κάποιοι γεμίζοντας με χρήματα τις τσέπες τους».

Ο κ. Πολυγένης νωρίτερα στην εν λόγω συνεδρίαση του σώματος υπέβαλλε και τις παρακάτω ερωτήσεις:

  • Το Δημοτικό σχολείο Ιτέας χρειάζεται επειγόντως βάψιμο για λόγους συντήρησης και κυρίως καθαριότητας.
  • Πρέπει να υπάρξει μέριμνα να εφοδιαστούν άμεσα τα σχολεία με καύσιμα ενόψει του χειμώνα που έρχεται.
  • Συνεχίζεται η ρίψη μπαζών στις παλιές συνεταιριστικές αποθήκες στο Νεκροταφείο του Παλαμά από αγνώστους, ενώ πρόσφατα με συνυποψήφιο του συνδυασμού του, είδε «να ρίχνει εκεί μπάζα και δημοτικό όχημα, πράγμα ανεπίτρεπτο». Ζήτησε «να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η εστία μόλυνσης μέσα στην πόλη».
  • Σε ότι αφορά το σημαντικό έργο που εκτέλεσε η περιφέρεια Θεσσαλίας ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, για την άρδευση με αντλιοστάσια και αγωγούς μεταφοράς νερού στην ευρύτερη περιοχή Κυψέλη προς Ορφανά – Λεύκη. «Αυτά «ξηλώνονται» άγνωστο γιατί και με πρωτοβουλία ποιού» απόρησε;

.Απαντήσεις έδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Θ. Κοντοβάϊος λέγοντας πως στο Δημοτικό σχολείο Ιτέας πρόκειται να βαφτούν αίθουσες, ενώ με καύσιμα προμηθεύονται έγκαιρα όλα τα σχολεία του Δήμου με χρηματοδοτήσεις από τις Σχολικές Επιτροπές. Επίσης, είπε πως δεν γνωρίζει για ρίψη μπαζών, ούτε για «ξηλώματα» στο έργο των Ορφανών, αν και «το πρόβλημα των κλοπών και φθορών σε αντλιοστάσια είναι σύνηθες από τους γνωστούς αγνώστους».

Να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. Παλαμά ενέκρινε και ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης για τη συγκρότηση επιτροπής παραλαβής και προμήθεια –τοποθέτηση κατεστραμμένου εξοπλισμού από τον «Ιανό» για την  τηλεδιαχείριση των αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων Δήμου Παλαμά (14.000 ευρώ).

Τέλος, ερώτημα για την παράδοση στην κυκλοφορία του νέου οδικού άξονα Δέλτα (Ε65) Καρδίτσα- Παλαμάς, με αφορμή τις γνωστές κινητοποιήσεις των κατοίκων του Μάρκου που ζητούν να ανοίξει άμεσα, έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. κ. Χρήστος Βαϊόπουλος.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Μπανάσος τόνισε πως η ενημέρωση που έχει είναι ότι ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Εδώ πάντως ο κ. Πολυγένης εξέφρασε την απορία του πως είναι δυνατόν να κατασκευάζεται νέος δρόμος χωρίς πρόβλεψη για πλήρες παράλληλο οδικό δίκτυο και ειδικές διαβάσεις για ζώα σε μια καθαρά αγροκτηνοτροφική περιοχή.

KEN 4

Καραγιάννης Φώτης 

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!