ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε αγροτεμάχιο στο Μαυρομμάτι θέλει να στήσει εργοτάξιο η ΤΕΡΝΑ (+Βίντεο)

8d6ca5fd4dcdb3afb3ff55bd2d4054fa L
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ένα θέμα που σε πρώτη ανάγνωση έδειχνε ότι θα συζητηθεί και θα παρθεί απόφαση γρήγορα, απασχόλησε επί μακρόν το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου.

 

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου το Σώμα κλήθηκε να αποφασίσει την παραχώρηση-εκμίσθωση έκτασης στην ΤΕΡΝΑ και να ορίσει μία επιτροπή  που, ουσιαστικά θα έχει την ευθύνη καθορισμού του αντιτίμου που θα δοθεί ως ενοίκιο.

Όπως έγινε αντιληπτό η ΤΕΡΝΑ είχε ζητήσει να της προταθούν ορισμένες δημοτικές εκτάσεις και μέσω αυτών κατέληξε σε μία 12,5 περίπου στρεμμάτων στα όρια της Τ.Κ Μαυρομματίου. Ο χρόνος που θέλει να την εκμισθώσει, όπως γνωστοποίησε με έγγραφο αίτημά της είναι 2 χρόνια και εφόσον απαιτηθεί και επιπλέον χρονικό διάστημα.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα πως το Τοπικό Συμβούλιο Μαυρομματίου, δεν είναι αντίθετο με αυτή την προοπτική, υπό την προϋπόθεση να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη. Συγκεκριμένα η εκπόνηση από πλευράς ΤΕΡΝΑ μίας μελέτης άρδευσης 1.500 περίπου στρεμμάτων από τον Πάμισο.

Ο κ. Στάθης πρότεινε ένα ετήσιο ενοίκιο 1.500 ευρώ, ποσό που το χαρακτήρισε ικανοποιητικό με δεδομένο ότι τα χωράφια στην περιοχή νοικιάζονται περίπου 25 ευρώ το στρέμμα.  Επίσης είπε ότι είναι μέσα στα οικονομικά όρια που η ΤΕΡΝΑ είναι διατεθειμένη να κινηθεί, ενώ για το θέμα της μελέτης είπε πως του μεταφέρθηκε πως εφόσον το κόστος δεν είναι δυσανάλογο, θα υπάρχει πρόβλημα να την αναλάβουν.

Παράλληλα διευκρίνισε πως η ΤΕΡΝΑ έχει και την επιλογή να απευθυνθεί σε κάποιος ιδιώτη και να νοικιάσει δική του έκταση για να χτίσει το εργοτάξιο.

Στο σημείο αυτό ο κ. Γκινής λέγοντας ότι εκφράζει και την άποψη του Τ.Σ. Μαυρομματίου, υπογράμμισε ότι δεν τους ενδιαφέρει το ενοίκιο αλλά η εκπόνηση της μελέτης. Και αργότερα, όταν ειπώθηκε ότι πρέπει να παρθεί απόφαση για εκμίσθωση, για να προχωρήσουν όλες οι άλλες διαδικασίες, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του λέγοντας ότι η εκμίσθωση θα βάλει τέλος στις προσδοκίες για την μελέτη.

Παίρνοντας το λόγο ο επίσης καταγόμενος από το Μαυρομμάτι κ. Γιώτης τόνισε ότι θα τους παραχωρηθεί ρεύμα και νερό (θα τοποθετηθούν μετρητές, είπε ο κ. Στάθης) και πως θα πρέπει να φτιάξουν δρόμους χωρίς να επιβαρύνουν την περιοχή, αλλά και να δεσμευτούν ότι το προσωπικό που θα χρειαστούν θα κατάγεται από το Μαυρομμάτι.

Ο κ. Καραβίδας ζήτησε να ληφθεί υπόψιν και το θέμα της νομιμότητας, το οποίο δεν μπορεί να μην εμπεριέχει την μίσθωση, για να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνέχεια. Η δε κ. Ντούρβα, είπε ναι στην μίσθωση αλλά η επιτροπή που θα καταρτισθεί να προχωρήσει σε διαβούλευση για τα αντισταθμιστικά.

Αυτή ουσιαστικά ήταν και η πρόταση που ψηφίστηκε με την υποσημείωση ότι η απόφαση για μίσθωση δεν σημαίνει και υπογραφή σύμβασης και πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει την δυνατότητα της επαναξιολόγησης, μετά την γνωμοδότηση της επιτροπής.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως πολύ λόγος έγινε και για τα δύο μέλη της επιτροπής (το τρίτο θα είναι μηχανικός που θα επιλεγεί από τον δήμαρχο) σε ότι αφορά στο αν θα πρέπει να είναι από το Μαυρομμάτι.

KEN 1

Π.Κ.

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!