ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υποτροφία σε παιδιά μελών του ΕΒΕ Καρδίτσας που αρίστευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις

561fe7238d1911f197137f1bffeda9f4 L
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ενεργοποίηση της υποτροφίας που είχε θεσπισθεί επί προεδρίας του αείμνηστου Γ. Κατσάρα αποφάσισε το Δ.Σ του Επιμελητηρίου στην συνεδρίαση της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου.

 

Παράλληλα προχώρησε σε αλλαγές στην επιτροπή που αρχικά είχε συσταθεί για την διαχείριση της συγκεκριμένης υποτροφίας.

Ιστορικά αναφέρθηκε ότι επί προεδρίας Κατσάρα, που είχε και την πρωτοβουλία, θεσπίστηκε και δόθηκε για μια φορά υποτροφία. Το κριτήριο τότε ήταν να είναι παιδιά πολυτέκνων οικογενειών μελών του Επιμελητηρίου που είχαν εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και εφόσον δεν υπήρχαν να είναι παιδιά πολυτέκνων οικογενειών αγροτών.

Η δε επιτροπή είχε επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, τον πρόεδρο του ΕΒΕ, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και εκπρόσωπο του Συλλόγου Πολυτέκνων.

Η νέα πρόταση που προωθείται από την τωρινή διοίκηση του ΕΒΕ είναι η υποτροφία να δοθεί αμιγώς σε παιδιά μελών του Επιμελητηρίου που αρίστευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με την υποσημείωση ότι τα μέλη πρέπει να είναι ενεργά. Σε περίπτωση ίδιων βαθμολογιών εισαγωγής θα γίνεται κλήρωση.

Το διαθέσιμο ποσό στο λογαριασμό είναι 3.000 ευρώ και αυτό που μπορεί να δοθεί φέτος χωρίς την ανάγκη αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, είναι 1.500 ευρώ και αποφασίστηκε να διανεμηθεί σε τρεις επιτυχόντες(500 έκαστος).

Η δε επιτροπή αποφασίστηκε να έχει επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, προτάθηκε το ΕΒΕ να εκπροσωπηθεί από τον επίτιμο πρόεδρο Κώστα Ψημμένο και τον εκάστοτε πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου.

Π.Κ.

KEN 1

φώτο αρχείου

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!