ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απολύμανση Κοσμημάτων: Απλές Συμβουλές για να Παραμείνετε Ασφαλείς & Υγιείς

bulova diamonds two tone stainless steel bracelet sku40509 1 7074 700x700
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι εποχές που ζούμε προστάζουνε όσο ποτέ άλλοτε τη σωστή καθαριότητα και απολύμανση όσων πραγμάτων λατρεύουμε να χρησιμοποιούμε καθημερινά. Και ανάμεσα σε αυτή τη λίστα κατέχουν ξεχωριστή θέση τα αγαπημένα μας κοσμήματα που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εμφανίσεων μας τόσο σε καθημερινές όσο και σε πιο ιδιαίτερες περιστάσεις.

KEN 1

Με τη συχνότητα λοιπόν που απολυμαίνουμε τα χέρια μας, καθαρίζουμε τα ρούχα μας και προσέχουμε την προσωπική μας υγιεινή, πρέπει να συμπεριφερόμαστε και στα κοσμήματα και τα αξεσουάρ που συντροφεύουν τις εκάστοτε εμφανίσεις μας. Και μπορεί να πιστεύουμε ότι ένα απλό πλύσιμο των χεριών μπορεί να καθαρίσει το αγαπημένο μας δαχτυλίδι ή βραχιόλι, αυτή η τακτική όμως δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτική και σωστή.

Για την αποτελεσματική απολύμανση και καθαρισμό των κοσμημάτων μας αυτό που απαραίτητα προέχει είναι η αφαίρεση τους από το σώμα μας ώστε να μπορούμε να τα επεξεργαστούμε ως ξεχωριστές οντότητες και να τους αποδώσουμε την αντίστοιχη προσοχή.

Ένας εύκολος και αποδοτικός τρόπος για τον καθαρισμό των κοσμημάτων μας είναι το σαπούνι με χλιαρό νερό. Ο συνδυασμός αυτός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός και δεν εμπεριέχει κινδύνους φθοράς που μπορεί να προέρθουν από το χλώριο που περιέχουν τα περισσότερα καθαριστικά προϊόντα και θεωρούνται απαγορευτικά όταν απευθύνονται σε  πολύτιμες και μεταλλικές επιφάνειες.

Σε ότι αφορά λοιπόν τα ασημένια κοσμήματα ή αυτά που κατασκευάζονται από κράματα μετάλλων, το σαπουνόνερο είναι ιδανική λύση για την απολύμανση και τον καθαρισμό τους. Βυθίστε για μικρό χρονικό διάστημα το εκάστοτε κόσμημα που θέλετε να καθαρίσετε στην σαπουνάδα που έχετε δημιουργήσει, ξεπλύνετε και στη συνέχεια σκουπίστε απαλά με μια πετσέτα.

Για τα κοσμήματα που αποτελούνται από χρυσό 14 και 18 καρατίων, πέρα από τη χρήση συμβατικού σαπουνιού για πλύσιμο χεριών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και υγρό πιάτων ή λευκό ξίδι. Μπορείτε να εφαρμόσετε στην επιφάνεια του κοσμήματος σας μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων και να τα τρίψετε με μια μαλακή βούρτσα ή ένα πανί και στη συνέχεια να ξεπλύνετε με χλιαρό τρεχούμενο νερό. Διαφορετικά, μπορείτε να βυθίσετε το κόσμημα σας σε ένα ποτήρι με λευκό ξίδι για 10 με 15 λεπτά – στη συνέχεια να το καθαρίσετε με ένα μαλακό πανί και να το ξεπλύνετε με νερό.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις που θέλετε έντονη απολύμανση μπορείτε να προβείτε και σε καθαρισμό με καθαρό οινόπνευμα. Προσοχή όμως, να είσαστε σίγουροι πως το προϊόν που χρησιμοποιείτε είναι σίγουρα καθαρό οινόπνευμα και όχι κάποια άλλη αλκοολούχος λοσιόν. Εφαρμόστε σε ένα μαλακό πανί μια μικρή ποσότητα οινοπνεύματος και με προσεκτικές κινήσεις διαπεράστε την επιφάνεια του κοσμήματος ή του αξεσουάρ σας. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται αυτή η τακτική σε κοσμήματα που αποτελούνται από πολύτιμους λίθους καθώς μπορεί να προκληθούν φθορές.

Τα ευρέως, διαδεδομένα πλέον, στη χρήση αντισηπτικά, ενώ μπορεί να αποτελούν εξαιρετική επιλογή για την καθαριότητα των χεριών ή άλλων επιφανειών, σε ότι αφορά τα κοσμήματα καλό είναι να αποφεύγονται. Τα προϊόντα αυτά  συχνά εμπεριέχουν συστατικά τα οποία μπορεί να αποβούν βλαβερά για τα μέταλλα και τις πέτρες των αγαπημένων σας κοσμημάτων.

Με την ίδια λογική, απαγορεύεται και η απολύμανση των κοσμημάτων με διάφορα καθαριστικά και αντιμικροβιακά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για οικιακή χρήση. Ακόμα και σε μη πολύτιμα κοσμήματα και αξεσουάρ που αποτελούνται από κράματα μετάλλων, η επίδραση τέτοιων προϊόντων είναι άγνωστη και μπορεί να αποβεί καταστρεπτική.

Προσέχοντας λοιπόν τόσο την υγιεινή αλλά και τη διατήρηση της εντυπωσιακής και πολύτιμης εμφάνισης των κοσμημάτων μας, μπορούμε με απλές αλλά εξαιρετικά αποδοτικές μεθόδους να τα καθαρίζουμε και να τα απολυμαίνουμε ώστε να μας συντροφεύουν με λάμψη και ασφάλεια καθημερινά!

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!