Υψηλής επικινδυνότητας επένδυση στο λιμάνι του Βόλου – Η fast track διαδικασία και οι κίνδυνοι

ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ 342

Αίτηση για την ανάπτυξη εγκατάσταση πλωτής μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU)) στο Λιμάνι του Βόλου παρέλαβε τη Δευτέρα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr. Τέτοιες εγκαταστάσεις θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενώ η οδηγία SEVEZO ορίζει ρητά ότι πρέπει να βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από παρακείμενους οικισμούς και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες και φυσικά να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ασφάλειας.

KEN 728X100

Αναρωτιούνται λοιπόν πολλοί «πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο έργο να υλοποιηθεί μέσα στο Λιμάνι του Βόλου; Έχουν αναλογιστεί τις συνέπειες, όσοι ενέκριναν την εγκατάσταση;»

«Η έκρηξη που μπορεί να προκληθεί από τυχόν διαρροή αερίου μπορεί να είναι μεγαλύτερη ακόμα και από αυτή της Βηρυτού πέρυσι» λένε στο TheNewspaper.gr ειδικοί σε θέματα ασφάλειας.

Ακόμα και χωρίς ατύχημα όμως, -καθώς είναι θεωρείται σχεδόν βέβαιο οτι ο πάροχος θα τηρεί πιστά τα πρωτόκολλα ασφαλείας- η μονάδα, λόγω της διεργασίας αεριοποίησης φυσικού αερίου, θα αποτελεί μια μόνιμη εστία όχλησης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής αλλά και όλης της τουριστικής δραστηριότητας του παραλιακού μετώπου σε μια ήδη επιβαρυμένη πόλη, όπως ο Βόλος. 

Το έργο προωθείται με διαδικασίες fast track, καθώς η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώνεται σε λίγες μόλις μέρες, στις 5 του Οκτώβρη! 

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!