ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόκκαλης: «Ταφόπλακα» για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών ο νέος νόμος για το υπαίθριο εμπόριο

245772371 288769889732684 7783408356932683588 n
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το νέο σχέδιο νόμου για το υπαίθριο εμπόριο, άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου, στη λαϊκή αγορά της συνοικίας της Νεάπολης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα είναι η ταφόπλακα του μικρού παραγωγού των λαϊκών αγορών, ενώ οι συνέπειες θα είναι δραματικές και για τους πολίτες που σ’ αυτή τη περίοδο των διαρκών ανατιμήσεων, μπορούν να προμηθεύονται ποιοτικά και φθηνότερα προϊόντα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαφανίζει πρακτικά τους παραγωγούς λαϊκών αγορών. Είναι εξωφρενικό, εκτός λογικής και εκ του πονηρού να προσπαθεί κανείς να εξομοιώσει τις λαϊκές αγορές της Λάρισας με αυτές των Αθηνών.

Είναι επίσης ιδιαίτερα επικίνδυνο να συγκεντρώνονται τόσες εξουσίες σε έναν υπουργό. Οι αρμοδιότητες για τις λαϊκές αγορές θα πρέπει να παραμείνουν στις περιφέρειες.

Όλα αυτά όμως δεν αφήνουν ανεπηρέαστη την κοινωνία, γιατί όταν η κυβέρνηση στοχεύει στις λαϊκές αγορές, πλήττει τους πολίτες και κυρίως τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα. Πλήττει εκείνους τους ανθρώπους που στις λαϊκές αγορές βρίσκουν ποιοτικά και φθηνότερα προϊόντα.

Ας μπει επιτέλους ένα φρένο σε αυτό τον άκρατο και ισοπεδωτικό νεοφιλελευθερισμό. Ας σεβαστούν το θεσμό της λαϊκής αγοράς που παραδοσιακά είναι το στήριγμα για τα ελληνικά νοικοκυριά».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!