Στους αυστηρούς περιορισμούς που θα ισχύσουν στο Αυστραλιανό Οπεν του 2022, λόγω του Covid-19, αναφέρθηκε η Μαρία Σάκκαρη. Όπως διαβάσατε χθες στο 10.gr, είναι πολύ πιθανό να αγωνιστούν μόνο εμβολιασμένοι τενίστες.

KEN 2

Η Ελληνίδα τενίστρια μετά τη νίκη της επί της Αννα Καλίνσκαγια, αναφέρθηκε στο τεράστιο θέμα που έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Βικτώριας. Δηλώσεις που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό της τενιστικής κοινότητας. Η Μαρία Σάκκαρη εξήγησε είναι πλήρως εμβολιασμένη από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ μέχρι το Αυστραλιανό Οπεν θα κάνει και την τρίτη δόση.

«Πιστεύω πως δεν θα είναι όπως το φετινό Australian Open, τουλάχιστον έτσι ελπίζω. Ακούμε πως θα είναι διαφορετικά τα πράγματα για τους εμβολιασμένους παίκτες, εγώ είμαι πλήρως εμβολιασμένη από τον Μάρτιο. Θα έχω κάνει και την τρίτη δόση μέχρι τότε! Τα πράγματα θα είναι ευκολότερα για μας. Πιστεύω πως η Tennis Australia θα κάνει το καλύτερο που μπορεί και πως δεν θα περάσουμε πάλι καραντίνα για δυο εβδομάδες. Δεν ξέρουμε ακόμα τους κανονισμούς, αλλά πιστεύω πως δεν θα είναι το ίδιο», είπε η Σάκκαρη.

Για την πρόκρισή της στα WTA Finals: «Ήταν σημαντικός αγώνας για μένα και το ήξερα. Πέτυχα έναν από τους μεγαλύτερους στόχους που είχα για φέτος και αυτό με ικανοποιεί. Είμαι περήφανη με τον εαυτό μου και με την ομάδα μου. Τα καταφέραμε και είναι η πρώτη φορά που μια Ελληνίδα προκρίθηκε στη διοργάνωση».

Για το κλειδί της επιτυχίας της για την καταπληκτική σεζόν που κάνει φέτος: «Μετά από ένα δύσκολο ξεκίνημα, όπου ήμουν στην Αυστραλία κολλημένη σε ένα δωμάτιο και μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να συνηθίσω τον έξω κόσμο. Άλλαξα όμως τρόπο σκέψης, με τη βοήθεια και των κοντινών μου ανθρώπων, κάτι που ήταν το κλειδί.

Ήμουν σκληρή με τον εαυτό μου μέχρι αυτή τη σεζόν. Μεγαλώνοντας όμως ωριμάζεις, αλλάζεις και βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Το να είμαι καλή με μένα, ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που άλλαξα φέτος. Αυτό ισχύει και για τη διάρκεια του αγώνα, γιατί μπορούσα να γίνω πολύ αρνητική και σκληρή με τον εαυτό μου. Προσπάθησα να το αλλάξω αυτό, μιλούσα πάρα πολύ στο γήπεδο και αυτό δεν με βοηθούσε. Κατάλαβα ότι από ένα επίπεδο και μετά πρέπει να κάνεις διαφορετικά κάποια πράγματα και αυτό έκανα».

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})