“Ντρίμπλα” μέσω της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για να προχωρήσει το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

16e4c2c341a34d863362e7270d2f29d6 L
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μέσω της Οικονομικής Επιτροπής θα προχωρήσει το υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Χωροχρόνου Άγραφον”  που δεν κατάφερε να πάρει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα.

Στη συνεδρίαση του Σώματος την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος, γνωστοποίησε τη συγκεκριμένη εξέλιξη, που κατέστη δυνατή, λόγω της ευχέρειας που δίνει ο νόμος (από το 2019) στις πλειοψηφούσες παρατάξεις και να έχουν αυξημένη πλειοψηφία στις Οικονομικές Επιτροπές και τα συγκεκριμένα όργανα να προχωρούν σε οριστικές εγκρίσεις.

Μάλιστα ο κ. Νάνος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι ένα έργο που, όπως είπε, θα βάλει τον Δήμο στον διεθνή χάρτη των υπαίθριων μουσείων, αντιμετωπίστηκε κατά αυτό τον τρόπο από μερίδα συμβούλων. Και πρόσθεσε πως αυτά τα αναπτυξιακά έργα θα πρέπει να έχουν καθολική στήριξη.

Σχολιάζοντας την συνέχεια την τοποθέτηση του κ. Νάνου, ο κ. Γιώργος Σακελλαρίου, υποστήριξε ότι η μείζονα πλειοψηφία είχε ψηφίσει λευκό για το έργο και  το αιτιολόγησε λέγοντας ότι δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Χωρίς όμως να γνωρίζει ότι είναι εκτός πλαφόν του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”. Και υπογράμμισε, ότι δεν είχε διανεμηθεί, με τις εισηγήσεις, το ΦΕΚ που ανέφερε ότι η χρηματοδότηση είναι εκτός πλαφόν. Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, συνέχισε, όταν είχε ξεκαθαρίσει το τι ισχύει, το υπερψηφίσαμε το έργο.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε, καθώς το έχουμε καταγράψει στο ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net που αφορούσε σε εκείνη την συνεδρίαση, ότι είχε αναφερθεί από τον δήμαρχο κ. Νάνο, πως πρόκειται για εκτός πλαφόν χρηματοδότηση, από την επιτροπή Ελλάδα 2021.

Αυτό άλλωστε επισήμανε και ο κ. Νάνος στη συνέχεια υπενθυμίζοντας ότι διάβασε το άρθρο του ΦΕΚ και είχε τονίσει ότι πρόκειται για μια πολύ ειδική χρηματοδότηση, εκτός των αναλογούντων κονδυλιών. Και ξεκαθάρισε ότι αυτά τα κονδύλια δεν θα μπορούσαν να γίνουν ούτε χαλίκια, ούτε τσιμέντα, ούτε αγροτικοί δρόμοι. Είχαν συγκεκριμένο προορισμό και δεν θα έπρεπε να υπάρξει άρνηση χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονας μειοψηφίας, κ. Τσιαντής, χαρακτήρισε την παρέμβαση με το λευκό σημειολογική, για ένα έργο 220 χιλ., την οποία θεωρούνε ότι την αιτιολογήσανε πλήρως. Καλώς να γίνει, είπε αλλά δεν είναι προτεραιότητα. Εξ ου και το λευκό, κατέληξε, και όχι το κατά.

KEN 2

Π.Κ.

Πηγή: karditsalive.net

error: Content is protected !!