Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού

χρυσοβελωνη 1

Με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρώην Υφυπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού.

KEN 4

Αναλυτικά το μήνυμα της:

Σήμερα 25 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού η οποία είναι αφιερωμένη στην πρόληψη, στην σωστή ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση.

Σίγουρα όλοι μας γνωρίζουμε πως η ασθένεια του καρκίνου είναι μια επίπονη, δύσκολη και ψυχοφθόρα κατάσταση τόσο για τους ασθενείς όσο και για τις οικογένειες τους. Δυστυχώς, αποτελεί ένα πολύ συχνό φαινόμενο που χρόνο με το χρόνο αυξάνεται ραγδαία. Όμως με τον τακτικό έλεγχο μπορούμε να προλάβουμε και να ελέγξουμε την πορεία και τελικά να φτάσουμε στην θεραπεία του. Ο καρκίνος δεν πρέπει να είναι κάτι που φοβόμαστε αλλά κάτι που μπορούμε να προλάβουμε!

Η νίκη της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ιατρική έρευνα, την ενημέρωση και την πρόληψη.

Κάθε γυναίκα θα πρέπει να εξαλείψει συναισθήματα όπως η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη αναδεικνύοντας και προτάσσοντας ως νέο τρόπο ζωής, την ενημέρωση, την πρόληψη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συμμετοχή σε θέματα υγείας που εάν διαγνωσθούν εγκαίρως σώζουν ζωές.

Δεν είναι τυχαίο το «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν», τη διδακτική ρήση που είχε διατυπώσει ο Ιπποκράτης, πριν από χιλιάδες χρόνια. Αυτή πρέπει να προβληματίσει σήμερα και το σύγχρονο άνθρωπο καθώς είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

Απευθύνω μήνυμα προς όλες τις γυναίκες: Μην παραμελείτε τον εαυτό σας. Εξεταστείτε. Είναι απαραίτητο και σώζει ζωές. Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις και μας αφορά όλες. Ας βάλουμε την πρόληψη στην καθημερινότητά μας.

Το οφείλουμε στον εαυτό μας…

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!