Υιοί Μιλτιάδη Πολύζου: E-bikes! Η νέα μόδα

schwinn monroe lifestyle 720x720 1

Ζούμε αναμφίβολα σε μια εποχή με αυξημένες τάσεις για αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης βασισμένους στην οικονομία αλλά και την φιλικότητα προς το περιβάλλον. Μία από τις εφαρμογές βάση των παραπάνω κριτηρίων είναι και το ηλεκτρικό ποδήλατο (Ebike).

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Για να σας διευκολύνουμε στην έρευνά σας, ρωτήσαμε τον ειδικό στο χώρο του ποδηλάτου, Μιλτιάδη Πολύζο, ο οποίος μας μίλησε για τα χαρακτηριστικά του Εbike καθώς και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές που ετοιμάζονται να αγοράσουν το δικό του ηλεκτρικό ποδήλατο.

Χαρακτηριστικά ηλεκτρικού ποδήλατου:
To Ebike (που είναι σύμφωνο με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς) είναι ένα ποδήλατο σαν τα κοινά που γνωρίζουμε, του οποίου όμως στις περισσότερες περιπτώσεις ο σκελετός είναι ειδικά διαμορφωμένος και ενισχυμένος ώστε να προστεθεί ο ηλεκτροκινητήρας υποβοήθησης (στις ποιοτικότερες εφαρμογές βρίσκεται στην μεσαία τριβή) και η μπαταρία.

Επίσης διαθέτει controller και display στο τιμόνι ώστε ο αναβάτης να συλλέγει και να επεξεργάζεται πληροφορίες του ηλεκτροκινητήρα αλλά και της μπαταρίας. Το ποιο διαδεδομένα και πετυχημένα εμπορικά συστήματα ηλεκτροκινητήρα είναι αυτά τύπου Pedelec, δηλαδή ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι διαθέτουν αισθητήρες ροπής όπου στην ουσία “διαβάζουν” πόση δύναμη ασκεί ο αναβάτης στα πεντάλ και ανάλογα το επίπεδο υποβοήθησης που διαλέγει από το controller, πολλαπλασιάζεται η δύναμή του από 50% επι της ασκούμενης δύναμης έως και 320%.

«Υπάρχουν πλέον Ευρωπαϊκοί κανονισμοί που πρέπει να εφαρμόζονται στα Ebike για να θεωρούνται νόμιμα ηλεκτρικά ποδήλατα και να κυκλοφορούν στο δρόμο ως κανονικά ποδήλατα χωρίς καμία άδεια η δίπλωμα», τονίζει ο Μιλτιάδης Πολύζος.

Οι 3 βασικοί κανόνες είναι οι ακόλουθοι:
1)ο ηλεκτροκινητήρας πρέπει να είναι τύπου υποβοήθησης και να μην φέρει το ποδήλατο χειρόγκαζο
2) η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα πρέπει να είναι έως 250W
3) η υποβοηθούμενη ταχύτητα πρέπει να διακόπτεται μέσο κόφτη στα 25km/h.

Βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ηλεκτρικά ποδήλατα στο κατάστημα ΥΙΟΙ ΜΙΛΤ. ΠΟΛΥΖΟΥ στη Δημητριάδος 77-Κοραή, στο Βόλο.

error: Content is protected !!