«Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» στη Γερμανία στην κατηγορία Compact αναδείχθηκε το Νέο Peugeot 308!

PEUGEOT 308 TESTDRIVE 1

Στις 26 Οκτωβρίου 2021, η κριτική επιτροπή του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς στη Γερμανία (GCOTY), ανέδειξε το νέο Peugeot 308 ως νικητή στην κατηγορία compact μοντέλων, ανάμεσα σε 11 υποψήφια μοντέλα από 9 μάρκες. Σύμφωνα με την επιτροπή η στρατηγική της «Δύναμης της Επιλογής» (Power of Choice) της Peugeot είναι πολύ εύστοχη καθώς οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κινητήρα βενζίνης, πετρελαίου και δύο εκδόσεων Plug In Hybrid, ανάλογα με τις μοναδικές τους ανάγκες. Άλλοι λόγοι που οδήγησαν στη βράβευση του νέου 308  είναι η μοντέρνα τεχνολογία του, το ψηφιακό PEUGEOT i-Cockpit® με δυνατότητα προσωποποιημένου προγραμματισμού, καθώς επίσης και ο μοναδικός σχεδιασμός του μοντέλου το οποίο φέρει και το νέο λογότυπο της PEUGEOT. Το νέο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας εύλογα κέρδισε αυτό τον τίτλο, καθώς και ο προκάτοχός του είχε απολαύσει πλήθος βραβείων, μεταξύ των οποίων και ο πολυπόθητος τίτλος του  “Car of the Year 2014”.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στο πλαίσιο του θεσμού ανάδειξης του Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς, συνολικά βραβεύονται πέντε κατηγορίες οχημάτων ενώ το σύνολο των νικητών θα ανακοινωθούν στις 25 Νοεμβρίου. Ωστόσο, το GCOTY είναι ένας πολυπόθητος τίτλος για την αυτοκινητοβιομηχανία, η επιτροπή του οποίου αποτελείται από 20 δημοσιογράφους αυτοκινήτου διεθνούς κύρους.  

PEUGEOT 308, German COTY winner in the Compact Class 

«Αυτό είναι το πρώτο βραβείο της νέα γενιάς του PEUGEOT 308. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που το  308 κατάφερε να διεκδικήσει τη θέση του στην Compact κατηγορία. Ευχαριστούμε πολύ την επιτροπή του Γερμανικού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς», καθώς και όλη την ομάδα της PEUGEOT. Η βράβευση αυτή μας δείχνει ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση αναφορικά με τη «Δύναμη της Επιλογής» (Power of Choice), αλλά και με την ευρύτερη στρατηγική μας σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Με την έλευση του 308 έχουμε εξηλεκτρίσει ήδη το 80% της γκάμας μας», δήλωσε ο Haico van der Luyt, Διευθύνων Σύμβουλος της PEUGEOT στη Γερμανία.

Νέο PEUGEOT 308: η έκφραση της νέας εταιρικής ταυτότητας

Ως πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με το νέο λογότυπο, το PEUGEOT 308 είναι στο κέντρο της νέας εταιρικής ταυτότητας της μάρκας. Οι προβολείς Full Led αναδεικνύουν το σήμα της μάρκας που πλαισιώνεται από τα κάθετα φώτα μπροστά και με τις τρεις «νυχιές λιονταριού» πίσω.

Τα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού όπως η κάμερα οπισθοπορείας, το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης, το σύστημα ελέγχου τυφλής γωνίας εκτεταμένης εμβέλειας, το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης και το σύστημα προειδοποίησης και διόρθωσης σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας εξασφαλίζουν πρόσθετη ασφάλεια όταν οδήγηση.

Τέλος, το PEUGEOT i-Cockpit® έχει εξελιχθεί περαιτέρω προσφέροντας ένα ακόμα πιο εξελιγμένο σύστημα infotainment.

Πιστό στην στρατηγική «Power of Choice», το νέο PEUGEOT 308 προσφέρεται σε δύο εκδόσεις Plug In Hybrid (ηλεκτρικός κινητήρας και βενζινοκινητήρας 180 & 225 ίππων), αλλά και σε κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου, ενώ μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση θα ακολουθήσει το 2023.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!