«Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας και περιμένει απλώς να περάσει ο χρόνος για να ολοκληρωθεί ο θανατηφόρος κύκλος της», υποστηρίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

KEN 728X100 2

«Τα κρούσματα σπάνε το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο, ο αριθμός των διασωληνωμένων αγγίζει τα όρια αντοχής του συστήματος – στη Βόρεια Ελλάδα τα έχει ξεπεράσει προ πολλού – χάνουμε περίπου 350 ανθρώπους την εβδομάδα, το πρόγραμμα εμβολιασμού είναι σε αδιέξοδο και γιατροί καταρρέουν μπροστά στις κάμερες», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σημείωσε δε ότι, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, «η κυβέρνηση μας λέει να σταματήσουμε να μετράμε κρούσματα, όσοι δεν εμβολιάστηκαν μη σώσουν να εμβολιαστούν, συγχωνεύει σχολικές τάξεις, κλείνει μονάδες εντατικής θεραπείας, φροντίζει να χαϊδεύει τα αυτιά διάφορων μειοψηφικών θρησκόληπτων και υπερσυντηρητικών πολιτών».

Στον αντίποδα, επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ, μισθολογικές αυξήσεις στο προσωπικό του, μόνιμες προσλήψεις και επενδύσεις στις υποδομές του, εξασφάλιση μονοκλωνικών αντισωμάτων, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, αυστηρούς ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης στους μεγάλους χώρους εργασίας, αύξηση των σχολικών τμημάτων και προσλήψεις προσωπικού στα σχολεία, ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος».

Αναφερθείς στο θέμα της ακρίβειας, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «με την ιδεοληψία και τον νεοφιλελεύθερο φανατισμό του, ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζει μια ακόμη ανθρωπιστική κρίση».

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί απλώς το κύμα ανατιμήσεων», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την αναστολή του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο και στα καύσιμα, αλλά και μια αποφασιστική παρέμβαση στην αγορά για να σπάσουν τα καρτέλ ελέγχου των τιμών. Πράγματα, τα οποία δεν μπορεί εξ ορισμού να κάνει μια κυβέρνηση», προσέθεσε, «η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα μιας ελάχιστης μειοψηφίας».

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα συγκροτήσει μια προοδευτική κυβέρνηση».

Και κατέληξε, σημειώνοντας ότι οι προγραμματικοί στόχοι μιας τέτοιας κυβέρνησης είναι σαφείς: «ανάταξη της ελληνικής οικονομίας με αύξηση μισθών και ρύθμιση της αγοράς εργασίας, συγκρότηση ενός νέου ισχυρού κοινωνικού κράτους, αναπροσανατολισμός των πόρων υπέρ των μικρομεσαίων και διαγραφή χρεών, θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση σε κράτος και κοινωνία, για να μπει ένα τέλος στον ακροδεξιό αυταρχισμό της σημερινής κυβέρνησης και η ελληνική κοινωνία να αισθανθεί επιτέλους ελεύθερη και ασφαλής», όπως είπε.