ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βραβεύτηκε για το καλύτερο Αστυνομικό και Δικαστικό ρεπορτάζ το TheNewspaper.gr [εικόνες]

DSC5226

Το ασημένιο βραβείο στα Regional Media Awards στην κατηγορία Best Editorial – Best column κατέκτησε το TheNewspaper.gr για τη συνεπή του παρουσία και την αποκλειστική καταγραφή όλων των θεμάτων αστυνομικού και δικαστικού ρεπορτάζ.

KEN 728X100

Είναι γεγονός οτι τα θέματα του TheNewspaper.gr που παρουσιάζονται με πληρότητα πληροφοριών και εικόνας αναπαράγονται από όλα τα Μέσα της χώρας και όχι μόνο.

Το βραβείο παρέλαβε ο εκδότης του TheNewspaper.gr Δημήτρης Μαρέδης, ο οποίος στη δήλωσή του ανέφερε:

“Δε μπορώ να οικειοποιηθώ αυτό το βραβείο. Ανήκει λιγότερο σε μένα και περισσότερο στους συνεργάτες μου. Σε εκείνους που δίνουν καθημερινά τη μάχη του ρεπορτάζ στο πεζοδρόμιο με στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση του πολίτη. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι διακρίθηκαν σήμερα, αλλά και σε εκείνους που μοχθούν καθημερινά. Ως άνθρωπους που εργάστηκα 21 χρόνια στα Περιφερειακά ΜΜΕ μπορώ να αναγνωρίσω τους κόπους και τις αγωνίες όλων αυτών των ανθρώπων. Αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Για τον λόγο αυτό κ. Υπουργέ (απευθυνόμενος στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου) μιας και είστε παρών, σας προτρέπω να ασχοληθείται σοβαρά με το θέμα της στήριξης του περιφερειακού τύπου. Δε θα μιλήσω για το 30% της κρατικής διαφήμισης που έχει καταντήσει αστείο και η συζήτηση είναι σκανδαλώδης. Περίμενα από εσάς, από εδώ σήμερα, να ανακοινώσετε μέτρα στήριξης αλλά και κάθαρσης του Περιφερειακού Τύπου. Τα ΜΜΕ χρειάζονται κανόνες λειτουργίας και εσείς είστε αρμόδιος να τους θέσετε. Μη φοβηθείτε να το κάνετε”.

Λίγα λόγια για τα βραβεία

Το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών αναδεικνύει ολόκληρη την Περιφέρεια τη μεγάλη νικήτρια των βραβείων! 

 Πραγματοποιήθηκε  Δευτέρα , 8 Νοεμβρίου στο Radisson Blu Park, η τελετή απονομής των Regional Media Awards 2021, των βραβείων για τα πιο καινοτόμα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα που διοργάνωσε η BOUSSIAS.  

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 23 καταξιωμένα στελέχη, υπό την προεδρία της Δημοσιογράφου και Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγιας Τσαουσίδου.

Στην Τελετή Απονομής παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Η Πρόεδρος των Regional Media Awards δήλωσε σχετικά: «Ο περιφερειακός Τύπος πρέπει να στηριχθεί. Η τοπική εφημερίδα όπως και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα για τους κατοίκους της περιφέρειας.

Θα πρέπει λοιπόν να ασχοληθούμε περισσότερο με την ενίσχυσή τους προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν. Στην σημερινή εποχή που όλα μα όλα περνάνε μέσα από το διαδίκτυο, οι δημοσιογράφοι –οι περισσότεροι και ιδιοκτήτες των Μέσων αυτών- προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρηθούν με τις όποιες καταχωρήσεις φιλοξενούν στα φύλα τους.

Η τοπική κοινωνία θέλει και ενδιαφέρεται να μάθει για το τι συμβαίνει στην περιοχή της και όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Διαβάζει τον τοπικό τύπο, ακούει το τοπικό ραδιόφωνο και αναζητά τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με την περιοχή τους. Αυτά τα νέα τους ενδιαφέρουν.

Αυτά που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο της ζωής τους. Ένας νέος δρόμος, μία παλιά γέφυρα που συντηρήθηκε, τα έργα αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου είναι μερικά από αυτά που θέλουν να γνωρίζουν και αναζητούν.  

Τα βραβεία για τον περιφερειακό τύπο είναι η ελάχιστη επιβράβευση για το έργο που επιτελούν, ενημερώνοντας καθημερινά και με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τους πολίτες. Με σεβασμό στην αλήθεια και στην ανεξαρτησία των ΜΜΕ, τα τοπικά Μέσα υπηρετούν πιστά την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. 

Η στήριξή τους από την επίσημη Πολιτεία είναι επιβεβλημένη και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, δίνει μάχη για να το πετύχει. Πιστεύουμε στην προσπάθεια των συναδέλφων μας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε στον δύσκολο και καθημερινό αγώνα επιβίωσης των ΜΜΕ που υπηρετούν.

 Συγχαρητήρια και στην εταιρεία Boussias που διοργανώνει με επιτυχία αυτά και άλλα πολλά βραβεία δίνοντας αξία στην προσπάθεια των ανθρώπων που αξίζει να τιμηθούν».

Δείτε εικόνες:

error: Content is protected !!