ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεωργία Μποντού-Τοκαλή στο TheNewspaper.gr: «Στόχος μας είναι η επανασύνδεση με τη Δυτική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και το Ισραήλ»

ΜΠΟΝΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 1
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συνέντευξη στον Θοδωρή Σταμούλη και στο TheNewspaper.gr, παραχώρησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή.

KEN 2

Η κ.Μποντού μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προσέλκυση τουριστών ενόψει των Χριστουγέννων, τον τρόπο προσέλκυσης ακόμα περισσότερων κρουαζιερόπλοιων, όπως επίσης και στις “αγορές” στις οποίες σκοπεύει να απευθυνθεί ο Βόλος ως τουριστικός προορισμός.

Διαβάστε τη συνέντευξη:

-Είστε ικανοποιημένοι από τον αριθμό των τουριστών που επισκέφτηκαν το Δήμο Βόλου το 2021;

Ο κλάδος του τουρισμού στο Δήμο Βόλου λειτουργεί δώδεκα μήνες το χρόνο, συνεπώς το ότι το 2021 και για έξι μήνες ο τόπος βρισκόταν σε αυστηρή καραντίνα ήταν καταστροφικό για τον τουρισμό. Bέβαια με την επανεκκίνηση του τουρισμού τα ποσοστά πληρότητας στην περιοχή άγγιξαν την περίοδο πριν την πανδημία, φτάνοντας τα ποσοστά επισκεψιμότητας της περιόδου του 2019 κι αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. 

Οι ξενοδόχοι, οι καταστηματάρχες της εστίασης και οι υπόλοιποι επιχειρηματίες της πόλης μπορούν να προσδοκούν έσοδα από την παρουσία επισκεπτών στην πόλη του Βόλου τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων;

Είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Βόλου από το 2014 μπήκε δυναμικά στο χάρτη των προορισμών των Χριστουγέννων στην Ελλάδα, καθώς τα τελευταία χρόνια γίνονται πολλές εορταστικές εκδηλώσεις σε συνδυασμό με τον εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην πόλη. Όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολύ πετυχημένες οι διοργανώσεις και οι πληρότητες ήταν πραγματικά σε πολύ υψηλά επίπεδα. Έτσι και φέτος οι επιχειρηματίες προσδοκούν έσοδα, καθώς ο χριστουγεννιάτικος Βόλος  αποτελεί πόλο έλξης και κάθε χρόνο προσελκύει πολλούς επισκέπτες που θέλουν να συνδυάσουν τις χειμερινές τους αποδράσεις με το πνεύμα των Χριστουγέννων καθώς ένας μαγικός χριστουγεννιάτικος κόσμος για μικρούς και μεγάλους ξεδιπλώνεται καθημερινά στην πόλη καθ΄όλη τη διάρκεια των γιορτών. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι πληρότητες στην πόλη του Βόλου και τη γύρω περιοχή κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αγγίζουν το 100% με εξαίρεση βέβαια το διάστημα της πανδημίας. Οι προσδοκίες για φέτος είναι υψηλές και από τις 30 Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης της φετινής εορταστικής περιόδου, αναμένουμε επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στο ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Βόλου, γιατί και αυτές τις γιορτές «Ο Βόλος μας μαγεύει»! Και ειδικά φέτος για πρώτη φορά στην Ευρώπη ο αυθεντικός Πινόκιο, εκτός Ιταλίας, παρουσιάζεται στο Βόλο, σε ένα θεματικό πάρκο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Πως σκοπεύετε να προσελκύσετε περισσότερα κρουζιερόπλοια για την επόμενη χρονιά;

Το λιμάνι του Βόλου είναι σταθμός στις διαδρομές της κρουαζιέρας. Συνεπώς η προσέγγιση του λιμανιού δεν έχει μόνο τοπικό χαρακτήρα, αλλά είναι κομμάτι μιας στρατηγικής για την κρουαζιέρα γενικότερα, η οποία απαιτεί συνεργασία φορέων κι ενίσχυση των υποδομών. Μετά την πολύμηνη διάρκεια της πανδημίας η σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού κρουαζιέρας είναι γεγονός κι η περιοχή μας υποδέχθηκε ήδη τα πρώτα κρουαζιερόπλοια. Ο Βόλος συνέχεια ομορφαίνει, γίνεται όλο και πιο ελκυστικός και προσελκύει ένα μεγάλο αριθμό επιβατών που επιλέγουν να επισκεφτούν το Βόλο και το Πήλιο. Στα πλαίσια της επανέναρξης του τουρισμού κρουαζιέρας γίνονται διερευνητικές ενέργειες και επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων για την επόμενη χρονιά. 

Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για την περαιτέρω αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου προκειμένου να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν του Δήμου Βόλου και κατ΄ επέκταση της Μαγνησίας;

Ο σχεδιασμός για την περαιτέρω αξιοποίηση του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου αποτελεί μέρος του κεντρικού σχεδίου αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από την κυβέρνηση. Ο Δήμος Βόλου ωστόσο, στα πλαίσια της τουριστικής προβολής της περιοχής μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει ως στόχο και τις πόλεις από όπου υπάρχουν πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, προκειμένου να ενισχύσει τις πληρότητες των δρομολογίων και να προσελκύσει έτσι επισκέπτες στην περιοχή μας. Αναμένουμε με ενδιαφέρον την υλοποίηση του κεντρικού σχεδίου για τη μελλοντική αξιοποίηση και κατ΄ επέκταση αναβάθμιση του αεροδρομίου.

-Οι διαδικασίες για το Μουσείο της Αργούς προχωρούν. Πείτε μας λίγα λόγια για το έργο και το ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού από το έργο. 

Η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική μας αρχή, καθώς η δημιουργία του θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας, και ο Βόλος θα γίνει σημείο αναφοράς σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπάρχει ήδη ένας ολοκληρωμένος φάκελος για το έργο και είναι ήδη έτοιμες η αρχιτεκτονική, η μουσειακή και η μουσειογραφική μελέτη. Με την κατάλληλη χρηματοδότησή του η κατασκευή του Μουσείου της Αργούς αποτελεί έναν ρεαλιστικό στόχο. Ο διεθνής μύθος της Αργοναυτικής Εκστρατείας θα αποκτήσει υπόσταση και το μουσείο θα αποτελεί έναν ακόμη πόλο έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η πολιτιστική και αναπτυξιακή αξία του έργου είναι πολύ μεγάλη και θα έχει θετικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς. 

-Σε ποιες αγορές σκοπεύει να απευθυνθεί ο Βόλος ως τουριστικός προορισμός;

Μετά από τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας στόχος είναι η επανασύνδεση με τις βασικές αγορές όπως είναι η Ελλάδα, η Δυτική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και το Ισραήλ. Η προσέγγιση των συγκεκριμένων αγορών έχει προκύψει και μέσα από έρευνες αξιολόγησης, με δεδομένο το γεγονός ότι πρόκειται για αγορές  που δείχνουν αυξημένο ενδιαφέρον για την περιοχή μας. Στόχος είναι η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος με ζητούμενα την αυθεντικότητα, τη διαφοροποίηση και την εμπειρία, καθώς ο προορισμός μας, ο Βόλος και το Πήλιο, βρίσκεται μακριά από τον μαζικό τουρισμό και πιο κοντά στον ταξιδιώτη που αναζητά την αυθεντική Ελλάδα. 

-Είναι η Αντιδημαρχία Τουρισμού μια πρόκληση για εσάς; Καθώς  μέχρι πρότινος είχατε το χαρτοφυλάκιο της Αντιδημαρχίας Παιδείας. 

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, γιατί πιστεύω στις δυνατότητες του τόπου μας και στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Και αν μέχρι πρότινος ως Αντιδήμαρχος Παιδείας αντιμετώπιζα τα θέματα κι από τη σκοπιά της εκπαιδευτικού και της μητέρας, ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού τα αντιμετωπίζω και ως μέλος μιας ξενοδοχειακής οικογένειας, ως άνθρωπος που αγαπά να ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως φοιτήτρια στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού». Με τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου και με διάθεση εξωστρέφειας και συνεργασίας και πάνω από όλα πιστή στο όραμα της δημοτικής μας αρχής, έχω τη διάθεση και την όρεξη να προσφέρω στον τόπο μας και να φανώ αντάξια στην εμπιστοσύνη του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος με τίμησε με την Αντιδημαρχία Τουρισμού.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!