Δημιουργήθηκε η Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου

257268210 4533606916731676 5706071350287472741 n

Μετά από πολλές συζητήσεις και συλλογική δουλειά, ξεπερνώντας τα εμπόδια που έβαλε η πανδημία, δημιουργήθηκε και πήρε νομική μορφή η ‘Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου’, με στόχο την αξιοποίηση και ανάπτυξη της γαστρονομικής κληρονομιάς και του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας.

KEN 728X100 2

Σκοπός της, να αναδείξει την τοπική γαστρονομία ως ένα από τα κύρια συστατικά της Τουριστικής ταυτότητας της περιοχής και να αποτελέσει ένα μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαμόρφωση της πολιτισμικής της ταυτότητας.Με άλλα λόγια, να κάνει την περιοχή Βόλος – Πήλιο, γαστρονομικό προορισμό, μέσα από τη Συνεργασία και τις Συνέργειες αφοσιωμένων στην ιδέα τοπικών επιχειρήσεων.

Νονός της ιδέας είναι ο γνωστός συγγραφέας και οραματιστής της διασύνδεσης παραγωγής – γαστρονομίας – τουρισμού Γιώργος Πίττας (‘Ελληνικό πρωινό’, ‘Greek Gastronomy Guide’). Η ‘Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου’ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα τόπο ανταλλαγής γνώσεων και πληροφοριών, ένα χώρο συλλογικής διεργασίας και δράσεων για το κοινό καλό, έτσι ώστε να δημιουργήσει οφέλη που θα διαχυθούν όχι μόνο στα μέλη της, αλλά σε όλη την τοπική κοινωνία.

Η Κοινότητα αντλεί τη δύναμή της από την ισότιμη συνεργασία και συλλογική δουλειά επιχειρηματιών από τρεις κλάδους, του Αγροδιατροφικού τομέα, της Φιλοξενίας και της Εστίασης με βάση τις αξίες Ποιότητα – Εντοπιότητα – Αυτοδέσμευση – Συνεργατικότητα.

Ιδρυτικά μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου οι ακόλουθες επιχειρήσεις (με αλφαβητική σειρά):

Αγρόκτημα Καραϊσκου (Επισκέψιμο Αγρόκτημα, Πορταριά Πηλίου)

Αμανίτα (Ξενώνας, Τσαγκαράδα Πηλίου)

Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη (Παραγωγή ελαιολάδου, Άνω Λεχώνια Πηλίου)

Kalderimi CountryHouse (Ξενώνας, Μούρεσι Πηλίου)

Καρακάνας Τυροκομείο (Τυροκομείο, Στεφανοβίκειο Μαγνησίας)

ΜεΖέν (Μεζεδοπωλείο, Βόλος)

Μεϊντάνι (Εστιατόριο, Ζαγορά Πηλίου)

PastaPelion (Εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ζυμαρικών, Πορταριά)

Στράκας (Εργαστήριο παραγωγής λουκάνικου, Βόλος)

SymmetronSuites (Κατάλυμα, Κάλαμος Πηλίου)

The Lost Unicorn Hotel (Ξενοδοχείο, Τσαγκαράδα Πηλίου)

Η ‘Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου’ είναι ανοικτή σε συμμετοχή και νέων επιχειρήσεων, που ασπάζονται τις αξίες, τους στόχους και τον συλλογικό τρόπο λειτουργίας της.

Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου
Κ.Καρτάλη 62-68, Βόλος
τηλ. 6974325528
[email protected]

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!