ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Online Χρήματα από το Σπίτι: Πώς να το Κάνεις!

Money Online 1200x628 1
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι συμπληρώνουν το εισόδημά τους μέσω διαδικτυακής εργασίας. Κάποιοι καταφέρνουν να εργάζονται ακόμα και αποκλειστικά online. Μάθε το πώς στον παρακάτω οδηγό.

KEN 2
  1. Blogging

Τα βήματα απλά: δημιουργείς ένα blog, δωρεάν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλατφόρμες όπως το WordPress ή το Wix.

Ανεβάζεις περιεχόμενο όπως άρθρα, φωτογραφίες, προσωπικές ιστορίες ή προβληματισμούς. Αυτό το κάνεις με τρόπο ελκυστικό, που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

Επιθυμείς να μάθεις ακριβώς τον τρόπο; Το αναλυτικό άρθρο «Blogging για Αρχάριους» θα σου δώσει όλες τις απαντήσεις.

Μπορείς μέσα στο ιστολόγιο σου να τοποθετείς διαφημίσεις ώστε να αρχίσεις να κερδίζεις χρήματα όταν ξεκινήσει το blog σου να έχει επισκεψιμότητα.

Το πιο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις ελκυστικό περιεχόμενο συστηματικά (πχ 1 την εβδομάδα) που να έχει ενδιαφέρον για το κοινό σου κι έτσι η ανάγνωσή του να του γίνει συνήθεια.

  • Πούλησε αντικείμενα

Σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το eBay και το Amazon μπορείς να κατασκευάσεις το δικό σου κατάστημα και να πουλάς ότι επιθυμείς (CD, DVD, βιβλία κλπ).

Το να χτίσεις ένα τέτοιο κατάστημα δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Η προώθηση όμως απαιτεί χρόνο, ειδικά μέχρι να αποκτήσεις τους πρώτους σου πελάτες.

Το digital marketing μπορεί να βοηθήσει εξαιρετικά στην προσέλκυση πιθανών πελατών και ένας ειδικός στο χώρο μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμος. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, οπότε πρέπει να προσφέρεις κάτι το διαφορετικό, μοντέρνο και ελκυστικό. Τέλος, πωλήσεις μπορείς να κάνεις και μέσω των Social Media, όπου ένα blog μπορεί να αξιοποιηθεί εποικοδομητικά.

  • Φτιάξε ένα e-book

Εάν έχεις κάποιο έμφυτο ταλέντο, γνωρίζεις εις βάθος κάποιο θέμα ή είσαι ειδικός σε κάτι, τότε η δημιουργία ενός e-book θα μπορούσε να σου προσφέρει κέρδη.

Τα e-books είναι ηλεκτρονικά βιβλία που μπορείς να στήσεις ακόμα και μόνος σου και να τα πουλήσεις μέσω σελίδων όπως η Amazon, είτε ακόμα και μέσω του blog σου ή και των social media.

‘How to’ βιβλία είναι πολύ δημοφιλή. Πρόκειται για βιβλία που διδάσκουν με τρόπο απλό και  πρακτικό πώς κάποιος μπορεί να δημιουργήσει κάτι μόνος του όπως πχ έναν κήπο.

Δεν χρειάζεται ακαδημαϊκή γνώση, παρά μόνο να απαντάς σε συγκεκριμένα pain points του αναγνώστη (δίνεις λύση στο πρόβλημά του).

Μπορείς να προωθήσεις μόνος σου το e-book σου στα social media ή να απευθυνθείς σε διαφημιστική εταιρία.

Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και τα audiobooks μόνο που αντί να γράφεις, μιλάς.

  • Affiliate marketing

Στο affiliate marketing απλά προωθείς ένα προϊόν ή μία υπηρεσία και κερδίζεις χρήματα κάθε φορά που κάποιος αγοράζει.

Ουσιαστικά λειτουργείς ως μεσάζοντας και το μόνο που χρειάζεσαι είναι να χτίσεις ένα καλό network στο οποίο να προωθείς τα συγκεκριμένα προϊόντα/υπηρεσίες.

Εάν έχεις μία δυνατή παρουσία στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή/και ένα καλό blog τότε το affiliate marketing είναι για εσένα ο ιδανικός τρόπος να βγάλεις χρήματα.

Για να ξεκινήσεις πρέπει να πραγματοποιήσεις εγγραφή σε μία σχετική υπηρεσία (υπάρχουν πολλές πλατφόρμες στο διαδίκτυο) και να αρχίσεις την προώθηση.

  • Πούλησε φωτογραφίες

Σου αρέσει η φωτογραφία; Τότε μπορείς μέσω marketplaces όπως το Shutterstock και με τη δημιουργία ενός και μόνο προφίλ να διαθέτεις το υλικό σου έναντι αμοιβής.

Όσο πιο υψηλής ποιότητας είναι το υλικό σου τόσο πιο εύκολα θα βρεις αγοραστές.

Τοπία, φύση, αντικείμενα, όλα μπορούν να προσελκύσουν αγοραστές.

Αγοραστές σου μπορεί να είναι bloggers, δημοσιογράφοι, εκδότες περιοδικών και βιβλίων, διαφημιστές κλπ.

  • Φτιάξε online μαθήματα

Αν έχεις εξειδικευμένη γνώση σε κάποιο τομέα ή έχεις ταλέντο σε κάτι, τότε τα online μαθήματα που μπορείς να φτιάξεις,  μπορούν να σου αποφέρουν πολλά κέρδη.

Ένα μικρό στούντιο σε μία γωνία του σπιτιού σου με μία καρέκλα και ένα γραφείο ή ακόμα και το να στέκεσαι όρθιος μπροστά σε μία κάμερα έχοντας από πίσω ένα μονόχρωμο φόντο, μπορούν να αποτελέσουν την αρχή των μαθημάτων. Έπειτα, χρειάζεσαι μόνο βασικές γνώσεις video editing.

Φτιάξε τα βιντεάκια με τη σειρά μαθημάτων και μεταφόρτωσέ τα σε πλατφόρμες όπως το Udemy, ή το ιστολόγιό σου. Τα μαθήματα μπορούν αφορούν πραγματικά οτιδήποτε (πχ μαγειρική, ζωγραφική, ξένες γλώσσες κλπ.).

Όσο πιο εξειδικευμένη η γνώση, τόσο πιο πολλούς μαθητές θα προσελκύσεις.

  • Γίνε freelancer

Απλά δημιούργησε ένα επαγγελματικό προφίλ σε κάποια πλατφόρμα όπως το Upwork, Fiverr ή το 99Desings.

Μπορείς να εργαστείς διαδικτυακά στη κατασκευή ιστοσελίδων, SEO, data entry, μεταφράσεις, διαφήμιση, κειμενογράφηση κλπ.

Ένα καλό portfolio, δελεαστικές τιμές και πακέτα προσφορών θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις.

  • Ασχολήσου με το YouTube

Φτιάξε βιντεάκια για ό,τι σε ενδιαφέρει ή και vlogs (βίντεο με προσωπικές ιστορίες/προβληματισμούς). Διαφήμισε το κανάλι σου, απόκτησε subscribers, συνεργάσου με άλλους YouTubers ώστε να αλληλοπροωθείτε το υλικό σας. Από τις διαφημίσεις θα βγάλεις χρήματα αν έχεις αρκετό κοινό!

  • Διαδικτυακές έρευνες

Διαφημιστικές εταιρίες και εταιρίες δημοσκοπήσεων σε πληρώνουν για να παίρνεις μέρος σε έρευνες. Τα λεφτά δεν είναι συνήθως πολλά αλλά είναι ικανοποιητικά για ένα έξτρα εισόδημά, ειδικά αν είσαι συνεπής στη συνεργασία μαζί τους κι έτσι σε συμπεριλαμβάνουν σε όλες τις έρευνές τους.

Επιπλέον μπορείς να κερδίσεις εκπτώσεις στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους καθώς και διάφορα κουπόνια.

  1. Παίξε παιχνίδια, κάνε κλικ σε ιστοσελίδες

Πολλές εταιρίες πληρώνουν διαδικτυακούς χρήστες για να δοκιμάσουν ηλεκτρονικά παιχνίδια ή να μπουν σε καινούριες ιστοσελίδες και να ελέγξουν τη λειτουργία τους σε κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops.

Λεφτά στο Internet – Συμπερασματικά

Αν θέλεις να ξεχωρίσεις και να βγάλεις χρήματα, προσπάθησε να είσαι καινοτόμος, δημιουργικός με οτιδήποτε και αν ασχοληθείς διαδικτυακά. Δεν πρόκειται να γίνεις πλούσιος σε μια νύχτα αλλά η συνέπεια θα είναι αυτή που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις.

Γιώργος Παπαθεοδώρου – SEO Strategist / Digital Marketing Consultant

error: Content is protected !!