Πρόταση να γίνει υποχρεωτική η 3η δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

KEN 728X100 2

Ο πρωθυπουργός προτείνει μάλιστα να μπορούν να ταξιδέψουν μόνο αν την έχουν κάνει.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός με επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προτείνει την πραγματοποίηση της τρίτης δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση ισχύος του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ώστε να ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Προτείνω λοιπόν, η τρίτη δόση να αποτελεί προϋπόθεση για να μπορούν να ταξιδεύουμε ασφάλεια οι πολίτες άνω των 60 ετών στην ΕΕ. Αυτό, πρέπει να αποτυπώνεται στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό το οποίο αποδείχθηκε μια συλλογική επιτυχία που βοήθησε έτσι ώστε να επανέλθουν οι ασφαλείς μετακινήσεις από χώρα σε χώρα», αναφέρει ο πρωθυπουργός στην επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

  • Διαβάστε επίσης: Πανδημία κοροναϊού – Πόσο απέχουμε από γενικό lockdown

Φον ντερ Λάιεν – Να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν

Σημειώνεται πως η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σημερινή της ανάρτησή στα social media τονίζει την αναγκαιότητα του να πείσουμε τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

«Η αξιολόγηση κινδύνου είναι σαφής: πρέπει να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό για να ελέγξουμε την πανδημία. Θέλουμε να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Η ενισχυτική δόση πρέπει να είναι διαθέσιμη για τους ενήλικες, με προτεραιότητα για άτομα άνω των 40 ετών και ευάλωτες ομάδες. Και ας κρατάμε τις αποστάσεις και φορέσουμε μάσκες», ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

https://platform.twitter.com/widgets.js

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})

(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute('style', '');
button.addEventListener('click', function(e) {
var icon = this.querySelector('i');
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-stop');
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-headphones');
}
});
}
})();