Τεχνολογικές εξελίξεις για μεγαλύτερη αυτονομία

Στιγμιότυπο 2021 11 24 10.10.03 μμ 1
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Οι τελευταίες εξελίξεις στις 100% ηλεκτρικές εκδόσεις του νέου PEUGEOT 208 και 2008 θα προσθέσουν από τις αρχές του 2022 πάνω από 25 χλμ. επιπλέον αυτονομία (δηλαδή 8% αύξηση) – κατά WLTP – και  αρκετά μεγαλύτερη σε πραγματικές συνθήκες.

KEN 2

Και τα δύο μοντέλα λανσαρίστηκαν στο τέλος του 2019 και έχουν διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία στις αγορές, καθώς έχουν ήδη παραχθεί πάνω από 90.000 οχήματα. Το e-208 και e- 2008 υπογραμμίζουν τη σημασία που έχει για την Peugeot με η στρατηγική εξηλεκτρισμού της.

Βασισμένα στην πλατφόρμα eCMP (Common Modular Platform), εφοδιασμένα με μία μπαταρία 50 kWh και έναν 100% ηλεκτρικό κινητήρα 136 ίππων και ροπής 260 Nm, αυτά τα δύο μοντέλα θα παρουσιάσουν τις τελευταίες τεχνολογικές τους εξελίξεις, οι οποίες θα προσφέρουν περισσότερη αυτονομία στους χρήστες τους.

Πρώτα απ’ όλα, τα ελαστικά έχουν αναβαθμιστεί σε «Α» κλάσης, προσφέροντας μεγαλύτερη αποδοτικότητα, χάρη στη χαμηλότερη αντίσταση κύλισης. Αυτό αφορά στους τροχούς 16 ιντσών του  PEUGEOT e-208 και 17 ιντσών του PEUGEOT e-2008.

Επιπρόσθετα, έχει πραγματοποιηθεί μία ακόμη εξέλιξη στις σχέσεις του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων, γεγονός το οποίο βελτιστοποιεί  την αυτονομία και τα ταξίδια σε αυτοκινητόδρομο.

Τέλος, μία νέα αντλία θερμότητας με αισθητήρα υγρασίας εγκαταστάθηκε στην κορυφή του παρμπρίζ και τελειοποιεί την αποδοτικότητα  σε θέρμανση και ψύξη. Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από αυτόν τον αισθητήρα καθιστούν δυνατό τον ακριβή έλεγχο της ανακύκλωσης του αέρα στην καμπίνα του επιβάτη και τελικά, συγκρατούν την κατανάλωση ενέργειας  της μπαταρίας  κατά  τη θέρμανση και τη διατήρηση της θερμοκρασίας μέσα στο όχημα. Η τελευταία αυτή βελτίωση είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν επικρατούν χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίας

Συνοψίζοντας, όλες αυτές οι εξελίξεις θα εξασφαλίσουν την αυξημένη αυτονομία κατά WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures):

  • To νέο PEUGEOT e-208 θα διαθέτει πλέον πάνω από 362 χλμ. αυτονομία, αύξηση 22 χλμ.
  • Το νέο PEUGEOT e-2008 θα διαθέτει πλέον πάνω από 345 χλμ. αυτονομία, αύξηση 25 χλμ.

Αλλά πέραν των ουσιαστικών αυξήσεων στην αυτονομία, βάσει του WLTP, υπάρχουν επίσης σημαντικές αυξήσεις της τάξεως των 40 χλμ. στη χρήση σε πραγματικές συνθήκες και συγκεκριμένα, σε συνθήκες κυκλοφοριακής κίνησης και εξωτερικής θερμοκρασίας κοντά στους 0°C.

error: Content is protected !!