Κρυφτούλι με το δικαστήριο παίζει ο ψευτογιατρός του Πηλίου – Το… κόλπο με τον κορωνοϊό

giatros diplo
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εμπόδια ορθώνονται στη διεξαγωγή μιας από τις πλέον σημαντικές δίκες που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα. Ο λόγος για τη δίκη του 48χρονου «ψευτογιατρού» ο οποίος δικάζεται ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

KEN 2

Ωστόσο, ούτε και σήμερα τρίτη ημέρα διεξαγωγής της δίκης, ο 48χρονος εμφανίστηκε στο ακροατήριο. Όπως ενημέρωσε δια δικηγόρου την έδρα έχει νοσήσει από το περασμένο Σάββατο με κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Παρ’ όλα αυτά στο δικαστήριο δεν προσκόμισε κάποιο ιατρικό έγγραφο που να πιστοποιεί την κατάστασή του, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί μέχρι της 3 σήμερα στο μεσημέρι, προκειμένου να διαβιβαστεί στην Έδρα το επίμαχο ιατρικό έγγραφο και εν συνεχεία το δικαστήριο να λάβει την απόφασή του για το πώς θα προχωρήσει.

Η κατάσταση που δημιουργήθηκε προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο τις αντιδράσεις των συνηγόρων των θυμάτων, οι οποίοι έκαναν λόγο για παρελκυστική τακτική από την πλευρά του 46χρονου, το ανώτατο όριο προφυλάκισης του οποίου λήγει στις 16 Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει πως αν μέχρι τότε δεν έχει εκδοθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου ο «ψευτογιατρός» θα αφεθεί ελεύθερος!

Μιλώντας στο δικαστήριο οι συνήγοροι του ψευτογιατρού είπαν: «Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ’ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται στη δίκη. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος. Αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη». Μάλιστα, υποστήριξαν ότι οι φυλακές όφειλαν να ενημερώσουν την έδρα για το θέμα της μεταγωγής του.

Ακόμη από την πλευρά της υπεράσπισης άλλων κατηγορουμένων, ζητήθηκε να σταλεί το δικαστήριο ιατροδικαστή στον «Ευαγγελισμό» προκειμένου να εξετάσει τον κατηγορούμενο.

Από την πλευρά τους συνήγοροι των θυμάτων του 48χρονου, τόνισαν ότι ο κατηγορούμενος ήταν υποχρεωμένος να προσκομίσει στο δικαστήριο πιστοποιητικό ότι έχει νοσήσει από covid-19. Επιπλέον, μίλησαν για παρελκυστική τακτική του σημειώνοντας ότι στις 18 Δεκεμβρίου λήγει το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του.

Ο δικηγόρος των θυμάτων Στέλιος Σούρλας μιλώντας στο TheNewspaper.gr τόνισε:

Για άλλη μία φορά οι συνήγοροι υπερασπίσεως του ψευτογιατρού ζήτησαν διακοπή της δίκης ελλείψει εξουσιοδοτήσεως και πάλι…Όμως το δικαστήριο διέταξε την πρόοδο της δίκης ερήμην του κατηγορουμένου! Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις 12 Νοεμβρίου διεγνώσθη στον Κορυδαλλό με covid…Ευθύς κατέθεσα αίτηση στην Εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αληθεύει ο ισχυρισμός του. Στις 19 διαπιστώθηκε αρνητικός στον covid… και παρόλα ταύτα στις 20 εισήχθει στον Ευαγγελισμό πάλι με covid…και προς τούτο μετέβη η Εισαγγελές στον Ευαγγελισμό. Ακόμη μία απόδειξη ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος προσπαθεί να εξαπατήσει ακόμη και το Δικαστήριο κι αυτήν την ώρα! Ουδέν ίχνος μεταμέλειας!

Να σημειωθεί οτι κατηγορούμενη στη δίκη είναι και η ηγουμένη Ιεράς Μονής του Πηλίου, η οποία παρείχε τόπο διεξαγωγής εξετάσεων στον ψευτογιατρό.

error: Content is protected !!