Ο εντοπισμός της παραλλαγή Όμικρον δείχνει να αλλάζει τα δεδομένα για άλλη μια φορά στον τρόπο εργασίας αλλά και της εκπαίδευσης. Μάλιστα επειδή αναμένεται και πάλι η τηλεργασία αλλά και η τηλεκπαίδευση να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο, η μετοχή της πλατφόρμας Zoom, απογειώθηκε.

KEN 4

Αυτό αποτυπώνεται και από το δυναμικό ράλι που μπήκε η μετοχή την Παρασκευή η οποία όχι μόνο εκτινάχτηκε κατά 5,7%, αλλά οι ειδικοί θεωρούν πως και τις επόμενες ημέρες η άνοδος αυτή θα συνεχιστεί.

Η Zoom είναι ο κορυφαίος πάροχος τηλεδιάσκεψης και λογισμικού επικοινωνίας η οποία τη χρόνια που πέρασε λόγω covid-19 κατέγραψε άλμα 362% αφού πολλές επιχειρήσεις αλλά και δημόσιοι οργανισμοί έγιναν συνδρομητές των υπηρεσιών της.

  • Διαβάστε επίσης: Παραλλαγή Όμικρον – «Ίσως είναι αυτό που φοβόμασταν» λέει κορυφαίος ιολόγος 

Τους τελευταίους μήνες η άνοδος αυτή επιβραδύνθηκε αφού οι εργαζόμενοι επέστρεφαν κανονικά στις δουλειές τους και οι μαθητές στο δια ζώσης μάθημα στο σχολείο.

Συναγερμός λόγω… Όμικρον

Η Παρασκευή πάντως που πέρασε δεν ήταν μια καλή μέρα για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης αφού η μετάλλαξη Όμικρον ώθησε σε μεγάλο κύμα ρευστοποίησης, το μεγαλύτερο από τον Σεπτέμβριο, τους επενδυτές υπό τον φόβο της παράτασης της πανδημίας αλλά και ενός νέου μεγάλου lockdown.

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})

(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute('style', '');
button.addEventListener('click', function(e) {
var icon = this.querySelector('i');
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-stop');
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-headphones');
}
});
}
})();