Άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικό κατήγγειλε πως υπέστη μετανάστης από το Μπαγκλαντές, ο οποίος απειλείται τώρα με απέλαση.

KEN 4

Σύμφωνα με τον Χ.Μ., όταν μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης Αμυγδαλέζας, από το ΑΤ Αχαρνών, αστυνομικός του επιτέθηκε γιατί δεν βγήκε στα γρήγορα από το όχημα της ΕΛΑΣ, αφού μετά βίας μπορούσε να περπατήσει λόγω του ότι ήταν ασθενής, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει κάταγμα στο χέρι.

Όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, ο αστυνομικός εισέβαλε απότομα σε κοντέινερ, όπου τους πήγαν για φωτογράφιση και με κλωτσιές έριξε κάτω τον Χ.Μ.

Μετά από επικοινωνία του θύματος για αστυνομική βία σε βάρος του, δεν ήταν η διερεύνηση της αλλά η απόφαση της ΕΛΑΣ να προχωρήσει στην απέλαση του, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

Σήμερα το πρωί τον Χ.Μ. αστυνομικοί του Τμήματος Επιστροφών τον μετέφεραν από το κολαστήριο της Αμυγδαλέζας για το «αεροδρόμιο» όπως του είπαν, ενώ τον μετέφεραν στο προξενείο του Μπαγκλαντές, σύμφωνα με την δικηγόρο του, Ευγενία Κουνιάκη.

«Υπενθυμίζουμε μάλιστα ότι δεν είναι το μοναδικό κρούσμα αστυνομικής βίας μέσα στην Αμυγδαλέζα: άλλος ένας μετανάστης από την Αίγυπτο κατήγγειλε ότι τραυματίστηκε πάλι στο χέρι από αστυνομικό την περασμένη εβδομάδα» καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ και τονίζει:

«Απαιτούμε να σταματήσει η διαδικασία της απέλασης του Χ.Μ. και να διερευνηθούν και τα δύο περιστατικά αστυνομικής βίας μέσα στην Αμυγδαλέζα. Είναι ώρα να μπει τέλος στο καθεστώς ατιμωρησίας αστυνομικών που προχωράνε σε βασανισμούς μεταναστών, να δοθούν χαρτιά στους μετανάστες, να κλείσουν τα κολαστήρια όπως η Αμυγδαλέζα».

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})