ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«5ο αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο» – Σε συνεργασία µε το «Instituto Cervantes»

DOEPAP ISPANOFONOS KINHMATOGRAFOS 2021 3

Με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και της κ. Αριάδνης Φωτεινής Στέλλου MA, καθηγήτρια ισπανικής φιλολογίας, τακτική συνεργάτη του Instituto Cervantes και πρέσβειρα του Πανεπιστημίου της Salamanca στην Ελλάδα,   διοργανώνεται, στο πλαίσιο της  Κινηματογραφικής Κοινότητας, το 5o Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο στο Κινηματοθέατρο Αχίλλειον με ελεύθερη είσοδο και Covid Free (δηλαδή η είσοδος επιτρέπεται σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες με έλεγχο πιστοποιητικού). 

KEN 4

Ο Ισπανόφωνος κινηματογράφος καταφέρνει κάτι μοναδικό, προσελκύει στις σκοτεινές αίθουσες ταυτόχρονα τους σινεφίλ και το ευρύ κοινό και μάλιστα  οι  ταινίες που ξεχωρίζουν για την εξαιρετική ποιότητα παραγωγής κόβουν αξιοζήλευτο αριθμό εισιτηρίων, τόσο στις ισπανικές όσο και στις νοτιοαμερικανικές αίθουσες, ενώ διαχρονικά αγαπιούνται από το ελληνικό κοινό.  

Στο πλαίσιο του πρώτου μέρους των κινηματογραφικών προβολών του Φεστιβάλ θα προβληθούν δύο σημαντικές ταινίες του σύγχρονου Ισπανόφωνου κινηματογράφου. 

Μετά την προβολή της ταινίας «La lengua de las mariposas» (Η γλώσσα της πεταλούδας, 1999, 96΄), του José Luis Cuerda, ακολουθεί σήμερα Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021  η προβολή της επόμενης ταινίας  «Sé quién eres» (Ξέρω ποιος είσαι, 2000, 104΄) της  Patricia Ferreira».  Η Παλόμα, μια νεαρή ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη διεύθυνση μιας κλινικής στη Γαλικία.  Πρώτος ασθενής της είναι ο Μάριο, ο οποίος πάσχει από μια διαταραχή της μνήμης, το  Σύνδρομο Κορσακώφ, που κεντρίζει το επαγγελματικό ενδιαφέρον της γιατρού. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεών τους, η σχέση τους θα πάρει μια αναπάντεχη τροπή. Μεταξύ  άλλων, η ταινία κέρδισε το Βραβείο Γόγια – Goya καλύτερης μουσικής 2001 και το Βραβείο καλύτερης μεγάλου μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αβάνα το 2000.

Οι δύο ταινίες θα προβληθούν στις 20:00. 

Το 5ο Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο υποστηρίζεται από το «Instituto Cervantes», την Ισπανική Πρεσβεία, το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και «Το Κοινόν των Μαγνήτων».

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους είναι Covid Free, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων και την διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, όπως έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα στο χώρο θα επιτρέπεται η είσοδος σε ενήλικες (18 ετών και άνω) κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο δελτίου ταυτότητας και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Για παιδιά από 4 – 17 ετών θα επιτρέπεται η είσοδος με πιστοποιητικό αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για όλους.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!