Αλλες έξι πολιτείες των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν χθες Παρασκευή κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον της Covid-19, όμως το στέλεχος Δέλτα του νέου κοροναϊού παραμένει μεγαλύτερη απειλή καθώς μπαίνει ο χειμώνας και οι Αμερικανοί συγκεντρώνονται για τις γιορτές, λένε ειδικοί.

KEN 4

Ερευνούν τον αντίκτυπο

Οι πολιτείες Νιού Τζέρσεϊ, Μέριλαντ, Μισούρι, Νεμπράσκα Πενσιλβάνια και Γιούτα ανέφεραν χθες τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον.

Το Μισούρι περιμένει από τα Κέντρα για τον Ελεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών (CDC) να επιβεβαιώσουν κρούσμα σε κάτοικο του Σεντ Λούις που είχε πρόσφατα ταξιδέψει εντός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επιστήμονες εξακολουθούν να ερευνούν τον αντίκτυπο της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Ομικρον, η οποία ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως μπορεί να προκαλεί ηπιότερη νόσο από τις προηγούμενες, περιλαμβανομένης της Δέλτα.

Το ξέσπασμα της Ομικρον έχει κάνει πολιτικούς ηγέτες να επιβάλουν νέους περιορισμούς κατά της Covid-19. Ομως το επικρατών στέλεχος στις ΗΠΑ παραμένει το Δέλτα, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο η Ροσέλ Βαλένσκι, διευθύντρια των CDC.

Εξι κρούσματα στη Νεμπράσκα

Το κρούσμα στη Γιούτα ανακαλύφθηκε μέσω της εξέτασης της γονιδιακής ακολουθίας θετικών δειγμάτων Covid-19 στο εργαστήριο της πολιτείας, σύμφωνα με ανάρτηση της υπηρεσίας υγείας της πολιτείας στο Twitter.

Η Νεμπράσκα έχει έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα, σύμφωνα με την υπηρεσία υγείας της πολιτείας. Μόνο ένας από τους έξι ήταν εμβολιασμένος και κανένας δεν χρειάσθηκε να νοσηλευθεί για Covid-19, πρόσθεσε η υπηρεσία.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν ανακοίνωσε τα πρώτα τρία κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον στην πολιτεία του, προσθέτοντας πως κανένα από τα τρία αυτά άτομα δεν νοσηλεύεται.

Και στην Πενσιλβάνια, άνδρας ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών διαγνώσθηκε θετικός στην Ομικρον, στη Φιλαδέλφεια, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι της πόλης.

Κόπωση στα νοσοκομεία

Ο κυβερνήτης του Νιού Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι δήλωσε πως το πρώτο κρούσμα της Ομικρον στην πολιτεία είναι πλήρως εμβολιασμένη γυναίκα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Τζόρτζια.

Εξαρση των μολύνσεων μπορεί να καταπονήσει ακόμη περισσότερο τα αμερικανικά νοσοκομεία, που ήδη αντιμετωπίζουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων καθώς και την κόπωση του προσωπικού τους, δήλωσε στο MSNBC ο δρ. Ασίς Τζα, κοσμήτορας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Μπράουν.

Πηγή: ΑΠΕ

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})

(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute('style', '');
button.addEventListener('click', function(e) {
var icon = this.querySelector('i');
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-stop');
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-headphones');
}
});
}
})();