Μετά από μια σειρά εικαστικών παρεμβάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, έφτασε η στιγμή και για το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα. Ο Fotizontas και η Μαρίνα Μαργιόλα μετέτρεψαν τους τοίχους του σταδίου σε καμβά και δημιουργήσαν έργα τέχνης με έμπνευση από τα αθλήματα που φιλοξενούνται στους χώρους του σταδίου.

KEN 728X100

Ο στίβος, η ελληνορωμαϊκή πάλη και η ρυθμική γυμναστική, μαζί με τις εμβληματικές μορφές των θρύλων του ποδοσφαίρου και της πυγμαχίας, τον Μαραντόνα και τον Μοχάμεντ Άλι, κοσμούν πλέον εξωτερικά το σταδίου.

Τους καλλιτέχνες μας αυτή τη φορά πλαισίωσαν με έργα τους ο γνωστός μας από άλλα έργα του στην πόλη μας, street artist Achilles, ενώ οι One Bran και Gospel, μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας The Slang Network (μιας κολλεκτίβας δημιουργικών άνθρωπων από όλο το φάσμα της ζωγραφικής, του graffiti και της εικονογράφισης), δημιούργησαν στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου ένα έργο επηρεασμένο από τη σημειολογία των Ολυμπιακών εικονογραμμάτων, τιμώντας το στίβο, τον «βασιλιά» των σπορ, αλλά και το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, το ποδόσφαιρο.

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})

(function() {
var audio = document.getElementById(‘articleAudioPlayer’),
buttons = document.querySelectorAll(‘.playPauseButton’),
b = 0;
for (b; b < buttons.length; b++) {
var button = buttons[b];
button.parentElement.setAttribute('style', '');
button.addEventListener('click', function(e) {
var icon = this.querySelector('i');
e.preventDefault();
if (audio.paused) {
audio.play();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-stop');
} else {
audio.pause();
icon.setAttribute('class', 'grey-c fa fa-headphones');
}
});
}
})();