ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δράσεις του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

εικόνα 5 780x405

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Γιορτάζεται σε όλο τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Με αφορμή λοιπόν την ημέρα αυτή, οι μαθητές των τάξεων Ε2 και ΣΤ1 συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αποδοχή αλλά κι εν συναίσθηση απέναντι στα άτομα και τις δυσκολίες που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία.

Ειδικότερα, οργανώθηκαν δραστηριότητες που άσκησαν οι μαθητές σε:

  1. Γνωριμία με τις διάφορα είδη αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση κ.α μέσα από προβολές βίντεο.
  2. Βιωματικές ασκήσεις νοηματικής γλώσσας
  3. Επίδειξη του συστήματος γραφής Braille
  4. Δημιουργία αφίσας για την ημέρα αυτή

Το σημαντικότερο όλων των δράσεων όμως είναι η επίδειξη σε πραγματικό χρόνο στην τάξη τους το διάβασμα του ονόματος κάθε μαθητή με γραφή Braille, που έφτιαξαν οι δασκάλες παράλληλης στήριξης, ώστε οι μαθητές-τριες να νιώσουν τη δυσκολία των ΑμεΑ στην εκπαίδευσή τους. Κι όμως με τη μέθοδο αυτή μαθητές-τριες ΑμεΑ σπούδασαν κι έγιναν σπουδαίοι επιστήμονες. Το μόνο που πρέπει σ’ αυτά τα παιδιά είναι “σεβασμός των δικαιωμάτων τους και εκπαίδευση”.

Τις δράσεις αυτές τις πλαισίωσαν οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης κ. Μολά Βασιλική και κ. Δανιήλ Σταυρούλα με τη συμβολή των δασκάλων της τάξης κ .Μπότη Ευαγγελία και κ. Γιώτσα Θεολογία.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!