Τουρκία: Πέρασε μπροστά για πρώτη φορά το CHP – Ήττα για τον Ερντογάν σε δημοσκόπηση

erdogan diloseis scaled 3

Μπροστά για πρώτη φορά σε τουρκική δημοσκόπηση περνά το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) έναντι του κυβερνώντος ΑΚΡ, σε δημοσκόπηση της Avrasya. Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση, το CHP συγκεντρώνει το 30,4% των ψήφων, ενώ το AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται δεύτερο με 27,6%. Αντίστοιχα, σε ενδεχόμενο προεδρικών εκλογών κερδίζουν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι που θα αντιμετωπίσουν τον Ερντογάν.

KEN 4

Σημαντικό είναι επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, ότι οι αναποφάσιστες ψήφοι μειώθηκαν και ότι οι ψήφοι των περισσότερων αναποφάσιστων μετατοπίστηκαν στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει οικονομική κρίση, το 71% απάντησε θετικά, ενώ στο ερώτημα αν η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να δώσει τέλος στην οικονομική κρίση το 72,1% απάντησε αρνητικά.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση το έχει για το 84,2% των Τούρκων πολιτών ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 70,1 % η Λαϊκή Συμμαχία (ΑΚΡ και εθνικιστικό κόμμα ΜΗΡ), το 70,4% ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, και το 15,4% ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Το 80,3% θεωρεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος κάνει κακή διαχείριση της οικονομίας, ενώ το 85.9% των πολιτών θεωρεί ότι ο πληθωρισμός που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν είναι ο αληθινός.

Πρόωρες εκλογές θέλει το 67,5% και στο ερώτημα εάν θα ψήφιζε πάλι τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το 56% απάντησε αρνητικά και το 30,2% θετικά. Το 13,8% απάντησε ότι εξαρτάται από τους άλλους υποψηφίους που θα προταθούν.

Στο ερώτημα ποιον θα ψήφιζαν, αν ένα από τα παρακάτω ονόματα ήταν υποψήφιος κατά του Ερντογάν ή οι εκλογές πάνε σε δεύτερο γύρο το:

  • 50,6% θα ψήφιζε Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς
  • 48% θα ψήφιζε Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και
  • 44,1% τον Αλί Μπαμπατζάν.
Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

Πηγή: ethnos.gr

error: Content is protected !!