ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το δημοσίευμα του TheNewspaper.gr για τον αντιεμβολιαστή ιερέα

dqWtwv71Mtl4qGEFbwda

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε το αποκλειστικό δημοσίευμα του TheNewspaper.gr στις 6 Δεκεμβρίου, το οποίο αποκάλυπτε την δράση ενός ιερέα από τα Κανάλια Μαγνησίας, ο οποίος έστελνε sms με “ψεκασμένο” περιεχόμενο σε πιστούς!

KEN 728X100

O νεαρός ιερέας αναγνώρισε το λάθος του, απολογούμενος στον Μητροπολίτη Δημητριάδος, και ζήτησε συγγνώμη. Ενώ η είδηση αναπαράχθηκε σε όλη την Ελλάδα από το TheNewspaper.gr, όπως αποκαλύφθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Η Εισαγγελία Βόλου με προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε διερευνά αν έχουν τελεστεί αδικήματα στην περίπτωση του ιερέα των Καναλίων, ώστε να ασκηθεί σχετική δίωξη, αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί.

Το σημείωμα του Μητροπολίτη προς τους ιερείς:

Μετά την αποκάλυψη του TheNewspaper.gr, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος απέστειλε νέα εγκύκλιο προς τους ιερείς:

Αγαπητοί  πατέρες και αδελφοί,

Με το υπ. αριθμ, πρωτ. 724/26/8/2021 Εγκύκλιο Σημείωμά μου, τον περασμένο Αύγουστο, απευθύνθηκα με τρόπο πατρικό και παραινετικό προς όλους σας για την δύσκολη κατάσταση που συνεχίζεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού covid-19 και τον εμβολιασμό σας. Ατυχώς, αναγκάζομαι, ως μη ώφειλε, να επανέλθω, έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια ανοχής και υπομονής για  περιπτώσεις απαράδεκτης στάσης συμπρεσβυτέρων μας που προξενούν τεράστια ζημία στους αδελφούς μας πιστούς.

Από τούδε και στο εξής απαγορεύουμε αυστηρότατα κάθε αναφορά στην ασθένεια covid-19 και στον μη εμβολιασμό, είτε σε κήρυγμα, είτε σε άλλη περίσταση, καθώς επίσης και στα πλαίσια της εξομολόγησης και της προσωπικής επικοινωνίας σας με τους ενορίτες σας. Όπου, μέσω των πιστών, πληροφορηθούμε ότι δεν τηρείται αυτή η απαγόρευση θα επεμβαίνουμε προσωπικά επιβάλλοντας κυρώσεις, με πρώτες την άρση της ευλογίας να κηρύττετε και να εξομολογείτε.

Επίσης, καθώς τα περιθώρια έχουν στενέψει, θα εξετάσουμε προσωπικά, μία προς μία, τις περιπτώσεις ιερέων οι οποίοι, χωρίς να συντρέχει λόγος υγείας, παραμένουν ανεμβολίαστοι για την θανατηφόρα νόσο της συνεχιζομένης πανδημίας.

Ελπίζουμε ότι θα συμμορφώσετε όλοι στις παραπάνω εντολές μας και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!