Συναυλία – Αφιέρωμα στον αξέχαστο Στράτο Διονυσίου στον Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου

1 51

Τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί μία μοναδική  συναυλία με τους Άγγελο, Στέλιο και Διαμαντή Διονυσίου και τη συμμετοχή της Αγνής Καλουμένου, αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή Στράτο Διονυσίου.  Στη συναυλία θα ακουστούν τα αξέχαστα τραγούδια του Στράτου Διονυσίου και θα γίνουν αναφορές σε βιογραφικά στοιχεία της καριέρας του μεγάλου καλλιτέχνη.

KEN 728X100

Η επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης, είναι του Γιάννη Μπουρνέλη.

Ο Στράτος Διονυσίου υπήρξε ένας από τους «μύθους» στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Παρότι λείπει από κοντά μας από το 1990, τα τραγούδια του, που σφράγισε με την ερμηνεία του εξακολουθούν να ακούγονται και να αγγίζουν μάλιστα  και τις νεότερες ηλικίες. Μεταξύ των αξέχαστων επιτυχιών του, «Στο Σταθμό του Μονάχου», «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Αφιλότιμη», «Υποκρίνεσαι», «Εγώ ο Ξένος», «Αποκοιμήθηκα», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Αργά είναι πια αργά», «Τα πήρες όλα», «Της γυναίκας η καρδιά», «Ο Σαλονικιός», «Μας υποχρέωσες» και άλλες μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες.

Πρόσφατα, τον Μάιο του 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μένανδρος» η επίσημη βιογραφία του «Στράτος Διονυσίου – Βάρδος Λαϊκός και Σαλονικιός» στην οποία ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης εκτός των βιογραφικών στοιχείων και των τραγουδιών του, αναφέρεται και σε δηλώσεις συναδέλφων του καλλιτεχνών, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε για τον Στράτο Διονυσίου «Θυμάμαι… και τι δεν θυμάμαι. Αλλά εκείνο που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όταν σε άκουγα να τραγουδάς την ώρα που ετοιμαζόμουν να βγω στη σκηνή, για να τραγουδήσουμε μαζί». Ανάλογα αναφέρθηκε για τον μεγάλο καλλιτέχνη και ο Χρήστος Νικολόπουλος «Πρόθυμος, μελετημένος, άψογος, χείμαρρος πραγματικός. Σε ένα απόγευμα έφτασε να ηχογραφήσει εννιά τραγούδια», ενώ ο Θανάσης Πολυκανδριώτης συμπληρώνει «Ήταν ατόφιος λαϊκός τραγουδιστής, αυθεντικός. Δεν προσπάθησε πότε να περάσει, όπως λέμε εμείς, μέσα από μάρκετινγκ ή  άλλες αιτίες διαφήμισης».

Προπώληση εισιτηρίων

      Όσοι  επιθυμούν μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια τους ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr. (τιμή εισιτηρίου: 5,00€). Προπώληση περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων θα γίνεται και  στα ταμεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και συγκεκριμένα στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»  Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00-13:00 & 18:00-20:00 και στο κτήριο του Μεταξουργείου Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη 9:00-12:00. Στον Εκθεσιακό Πολυχώρο του Δήμου Βόλου στο Πεδίον του Άρεως δεν θα πραγματοποιηθεί πώληση εισιτηρίων πριν  ή κατά τη διάρκεια της συναυλίας. 

     Για να διασφαλιστεί η προστασία του κοινού αλλά και του προσωπικού θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας) και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη λειτουργία των κλειστών χώρων και την διεξαγωγή ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων, όπως έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Σύγχρονου Πολιτισμού και αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συγκεκριμένα οι θέσεις θα είναι αριθμημένες και οι θεατές επιτρέπεται να είναι μόνο καθήμενοι. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε θεατές κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο δελτίου ταυτότητας και πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος με επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Επιπλέον, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. 

     Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο της Δ/νσης Πολιτισμού 2421082870.

error: Content is protected !!