ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κερνάμε Λάρισα»: Να ξανασυστηθούν οι Λαρισαίοι καταναλωτές με τα τοπικά προϊόντα

kalogiannis giannakopoulos pinakas

Κάλεσμα στους Λαρισαίους να ξανασυστηθούν με μία σειρά τοπικών προϊόντων απηύθυναν το μεσημέρι της Παρασκευής εκπρόσωποι τριών φορέων της πόλης που συνδιοργανώνουν την έκθεση «Κερνάμε Λάρισα», η οποία εγκαινιάζετια σήμερα στις 5.30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η έκθεση γίνεται με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λάρισας, με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου πως «κλάνουμε μία προσπάθεια ως Επιμελητήριο μαζί με Περιφέρεια και Δήμο για τη στήριξη των Λαρισινών προϊόντων και επιχειρήσεων. Βιώνουμε μία δεκαετή κρίση, οι επιχειρήσεις μας περνάν πολύ δύσκολες ημέρες και χρειάζεται οπωσδήποτε αλληλοϋποστήριξη, συνέργεια επιχειρήσεων και φορέων για να δώσουμε ένα διαφορετικό βήμα σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην τοπική μας οικονομία, να στηρίξουμε το Λαρισινό προϊόν και να υποκαταστήσουμε εισαγωγές».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης έκανε λόγω για μία πολύ σημαντική διοργάνωση έκθεσης τοπικών προϊόντων, «προκειμένου να προβάλουμε τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Οι επιχειρήσεις θα δίνουν δωρεάν προϊόντα στους επισκέπτες κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο για να μάθει ο καθένας από εμάς τις τοπικές ετικέτες. Είναι σημαντικό γιατί ουσιαστικά στοχεύει στη στήριξη της τοπικής αγοράς που σημαίνει καλύτερη οικονομία στην πόλη και το νομό και περισσότερες θέσεις εργασίας».

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Βασίλης Πινακάς τόνισε πως «η Περιφέρεια συμμετέχει σ’ αυτή τη σημαντική διοργάνωση ώστε να γνωρίσουν οι πολίτες τις τοπικές επιχειρήσεις. Δίνει τη δυνατότητα στις τοπικές επιχειρήσεις να επανασυστηθούν στους συμπολίτες μας και να δείξουν πόσο ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες έχουν. Η Περιφέρεια στηρίζει την τοπική αγορά μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και επιδοτήσεων, όσο και μέσω της συμμετοχής σε πάρα πολλές εκθέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα μέσα από την εξωστρέφεια, να γνωρίσουν οι πολίτες άλλων χωρών τα χαρακτηριστικά που κάνουν ξεχωριστά τα προϊόντα της Λάρισας.»

Η υπαίθρια χριστουγεννιάτικη έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό για τρεις συνεχόμενες μέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή από τις 17:00 π.μ. έως 22:00 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ. και από τις 17:00 μ.μ. έως τις 22:00 μ.μ.

Η έκθεση θα λειτουργήσει με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων προστασίας από την πανδημία της Covid-19.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100
error: Content is protected !!