ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοτικό Ωδείο: Οι τόνοι έπεσαν στο δημοτικό συμβούλιο, η απορία για το αν υπήρξαν παρατυπίες στις προσλήψεις έμεινε…

kalogiannis dimotiko symvoylio

Με σαφώς χαμηλότερους τόνους σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, συζητήθηκε το απόγευμα της Τρίτης από το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, το θέμα του Δημοτικού Ωδείου και οι καταγγελίες περί παρατυπιών σε προσλήψεις που έγιναν το 2019, που κατήγγειλε η παράταξη της αντιπολίτευσης «Λαρισαίων Κοινόν».

Ωστόσο, δεν έγινε και πάλι σαφές εάν το έγγραφο του ΑΣΕΠ, το οποίο όπως είπε ο πρόεδρος Ωδείου Πάνος Σάπκας, έφθασε στο δήμο στα τέλη του περασμένου μήνα, διαπιστώνει παρατυπίες (ο κ. Καλογιάννης μίλησε για «συστάσεις») στη διαδικασία της επιλογής του προσωπικού, κάτι που ζήτησε για μία ακόμη φορά η κ. Ρένα Καρλαριώτου, υπενθυμίζοντας πως εκκρεμεί αίτημα των δύο συμβούλων της (κ.κ. Ξυνοπούλου και Δρυστέλλα) που συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Ωδείου.

Η κουβέντα πάντως ξεκίνησε με διάθεση να ανέβουν οι τόνοι καθώς ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαρισαίων Κοινόν» Αλέξανδρος Νάρης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «υπεροψία, αμετροέπεια και αυταρχισμό» για να συμπληρώσει πως «υπεύθυνος γι’ αυτό το μπάχαλο είναι ο κ. Σάπκας. Είναι φανερό από τις δηλώσεις του κ. δημάρχου ότι είχε ελλιπή ενημέρωση, να μη πω παραπληροφόρηση… Δεν πρόκειται να υπάρξουμε οι χλιαροί που έχετε συνηθίσει».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης σήκωσε το γάντι επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς, αν και διαπίστωσε πως το πνεύμα της κουβέντας είναι σαφώς διαφορετικό από την προηγούμενη συνεδρίαση. Υποστήριξε ωστόσο, πως «γίνεται μία προσπάθεια να εφευρεθούν σκάνδαλα. Θα έλεγα υπάρχει μία μανία να εφευρεθούν σκάνδαλα προκειμένου να βγουν κάποιοι στην επιφάνεια».

Ο δήμαρχος εξήγησε επίσης ότι «το ΑΣΕΠ δεν είναι ο αρμόδιος φορέας για να κάνει έλεγχο στα Ωδεία, μάλιστα πολλές φορές έχει απευθυνθεί στο υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας να διευθετηθεί το καθεστώς της μοριοδότησης των πτυχίων.

Μέσα από την εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης δημιουργούνται θέματα εντυπωσιασμού. Το ίδιο έγινε και με το θέμα των οικονομικών την προηγούμενη φορά… Η υπόθεση των συστάσεων του ΑΣΕΠ που κανείς δεν αρνήθηκε ότι υπάρχει, έχει ένα ολόκληρο διαβιβαστικό που δεσμεύει τη δημοτική αρχή να μη τη βγάλει προς τα έξω (σ.σ. για τα προσωπικά δεδομένα).

Η όλη υπόθεση στόχευε στον εντυπωσιασμό με μία αντίληψη που διέπει την παράταξη κ. Νάρη και που πρέπει να απομονωθεί. Δε πρέπει να συνεχίσουμε με εισαγγελείς. Αυτά είναι μία περασμένης πολιτικής αντίληψη που βρίσκει τους πολίτες απέναντί της και δεν τους αγγίζει με τίποτε».

Ζήτησε επίσης, «να χαμηλώσουν οι τόνοι, να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει. Όλα είναι στο φως. Τίποτε δεν έχει μείνει κρυφό. Έλεος, μη μιλάτε άλλο για τα οικονομικά. Η εντολή ήταν να πάρετε τους ισολογισμούς που τους παίρνει κάθε δημοτικός σύμβουλος».

Τέλος, προανήγγειλε πως ο δήμος θα απαντήσει στο ΑΣΕΠ, θα ενημερώσει το υπουργείο και θα περιμένει το υπουργείο να εντάξει το Ωδείο στο ΑΣΕΠ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η τοποθέτηση του αντιδημάρχου και προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Πάνου Σάπκα, που κατηγόρησε τη «Λαρισαίων Κοινόν» ότι δημιούργησε το ζήτημα «για να βγει στην εφημερίδα και να αμαυρώσει τη φήμη του Ωδείου».

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε πως «το Ωδείο είναι κτήμα της πόλης και δεν είναι κτήμα κανενός. Επιβάλλεται σε όλους μας να σεβαστούμε τη φήμη του Ωδείου και να μην υπάρχει στην πόλη καμία αίσθηση σκανδάλου». Επανέλαβε το ερώτημα αν αναφέρονται παρατυπίες στο έγγραφο του ΑΣΕΠ, αλλά και ζήτησε να δοθούν οι προκηρύξεις των προσλήψεων που έγιναν. «Είναι προς το συμφέρον όλων να μην υπάρχουν σκιές» συμπλήρωσε. «Ως παράταξη κινηθήκαμε θεσμικά κι έτσι θα προχωράμε» κατέληξε.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πέτρος Κρίκης, μίλησε μεταξύ άλλων για «ανθρωποφαγία του ΑΣΕΠ, γιατί το ίδιο το κράτος δεν εξασφαλίζει σταθερή εργασία σε όλους τους πολίτες της χώρας».

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» Παναγιώτης Γούλας, εκτίμησε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να δοθούν με όλη την προσήκουσα νομοθεσία τα έγγραφα που ζητήθηκαν ώστε να μην έχει κανείς λόγο να διαμαρτύρεται για το πώς έγιναν οι προσλήψεις».

Ο επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» κ. Νίκος Γαμβρούλας έθεσε ενστάσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η συζήτηση το προηγούμενο Δ.Σ., διαπιστώνοντας πρόβλημα στον κανονισμό που επιτρέπει μεν στον δήμαρχο να κάνει αναφορά σε ένα ζήτημα αγγίζοντας πρόσωπα και συμβούλους, αλλά οι θιγόμενοι να μην μπορούν να απαντήσουν.

Σε ότι αφορά το Ωδείο, είπε πως «με τα προσωπικά δεδομένα δημιουργείται ένα πρόβλημα στην άσκηση ελέγχου. Με τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα, θα πρέπει να εξευρεθεί λύση και αυτό το φοβερό έγγραφο του ΑΣΕΠ με κάποιο τρόπο να έχουν πρόσβαση ο κ. Νάρης και τα άλλα μέλη της αντιπολίτευσης».

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100 2
error: Content is protected !!