Η Κοινωνία μας νοσεί και η κυβέρνηση αδιαφορεί!

1 4

*του Άγγελου Αγραφιώτη Πολιτευτή Ελληνικής Λύσης Μαγνησίας

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Προβληματισμός με διακατέχει από την έξαρση τελευταία, διαφόρων μορφών εγκληματικότητας,  που οι περισσότερες εδράζονται στην διάλυση του θεσμού της οικογένειας,  καθιστώντας τους ίδιους τους ανήλικους, θύματα. 

Ας δούμε όμως εάν είναι δικαιολογημένη η ανησυχία μου,  για την εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας και που τελικά οδηγούμαστε ως λαός.

Η Ελλάδα μας σήμερα

Ξεπεράσαμε τους 20.000 νεκρούς από την πανδημία!

Καθημερινά απεγνωσμένοι συμπολίτες μας αυτοκτονούν,  πηδώντας από μπαλκόνια, σε γραμμές τρένου,  ή κρεμιούνται από δέντρα.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες καθημερινά 2 με 3 περιπτώσεις αστικών πυρκαγιών σε σπίτια,  όπου  φτωχοί συνάνθρωποί μας καίγονται από σόμπες που ανάβουν για να ζεσταθούν .

Μαθητές επιτίθενται  με ύβρεις  και χειροδικούν σε καθηγητές,  στα σχολεία.

Συμμορίες ανηλίκων, μαχαιρώνουν και ληστεύουν ανήλικους. 

Συμμορίες ανηλίκων κάνουν Bullying σε συμμαθητές τους, βιντεοσκοπούν τα γεγονός και το ανεβάζουν στο διαδίκτυο διασύροντάς τους. 

Ανήλικοι σερφάρουν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο,  και ασχολούνται ακόμη και με παιδική πορνογραφία.

Παιδιά τηλεφωνούν στην αστυνομία και καταγγέλλουν τους γονείς τους για λεκτική ή σωματική βία,  και οι γονείς συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε πολύμηνες φυλακίσεις. 

Γυναίκες δολοφονούνται από τους συντρόφους τους. Ο αριθμός των γυναικοκτονιών στη χώρα μας για το 2021 έχει φτάσει τις 17.

Φτωχοί συμπολίτες μας κοιμούνται στο δρόμο.

Εδώ και μια εβδομάδα είχαμε τρία περιστατικά ξυλοδαρμών γονέων,  από τα 20χρονα παιδιά τους.

Η αστυνομία λέει πως «βγάζει» περιπολικά στους δρόμους για την ασφάλειά μας, τα οποία στην πραγματικότητα δεν βγαίνουν.

Οι ανεξιχνίαστες δεκάδες δολοφονίες εν μέση οδό, ανθρώπων της νύχτας αλλά και δημοσιογράφου,  με πυροβολισμούς ανάμεσα σε αθώους πολίτες, δεν συγκινούν κανέναν από την κυβέρνηση.

Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας σήμερα, δίχως φτιασιδώματα και επικοινωνιακά τερτίπια… Δυστυχώς!

Η κυβέρνηση

Οι Έλληνες κοντεύουν να χάσουν την ταυτότητά τους. Ο θεσμός της οικογένειάς αλλά και της θρησκείας μας, αργά και μεθοδικά σε βάθος δεκαετίας προς τα πίσω,  έχει διαλυθεί. 

Η διαφθορά στο δημόσιο τομέα έχει γίνει κανόνας! Αυτοί που αναλαμβάνουν να ξεκαθαρίσουν τη διαφθορά,  εργαλειοποιούνται κατά των αντιπάλων της εκάστοτε κυβέρνησης και έτσι την αφήνουν να γιγαντωθεί, αλλάζοντας απλά ταμία. 

Κρατικοί διαγωνισμοί έχουν πάψει να διενεργούνται και όλα γίνονται με απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ,  σε εταιρείες που ιδρύθηκαν μία μόλις ημέρα πριν την ανάθεση.

Οι μηχανισμοί του κράτους όπως τα σχολεία, ο στρατός, η αστυνομία, η πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία, η ΕΥΠ,  κρατικά στρατιωτικά εργοστάσια έχουν απαξιωθεί,  λες και κάποιο μαγικό χέρι τους οδηγεί προς τα εκεί. 

Με μόνιμη απειλή από την Τουρκία,  εμείς παρουσιαζόμαστε ως χώρα διαιρεμένη,  γιατί έτσι θέλει η κυβέρνηση που έχει περάσει τον διχασμό και αυτοματισμό στην κοινωνία. Ας μην ξεχνάμε την «επιδημία των ανεμβολίαστων» που ανέφερε ο πρωθυπουργός, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως τελικά είναι  επιδημία όλων, αφού ο ιός  δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους. 

Το ψέμα και η επικοινωνιακή διαχείριση όλων των προβλημάτων που δεν αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, με την αγαστή συνεργασία των «πετσωμένων» ΜΜΕ, έχει γίνει η νέα κανονικότητα για τη χώρα.

Και όλοι εμείς,  παρακολουθούμε την Ελλάδα μας να καίγεται, συνανθρώπους μας να πνίγονται σε πλημύρες, άρρωστους να στοιβάζονται σε ράντζα σε διαδρόμους νοσοκομείων, βλέπουμε να πεθαίνουν 100 άνθρωποι καθημερινά από την πανδημία, άστεγους να κοιμούνται στο δρόμο και κοιτάζουμε…  ανήμποροι να αντιδράσουμε. 

Κοντολογίς, η Ελλάδα βρίσκεται σε μια βαθιά πολιτική, κοινωνική, οικονομική, θεσμική και δημογραφική κρίση, η οποία ξεκίνησε εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, με την εκκίνηση της οικονομικής κρίσης,  και αντί η κατάσταση να καλυτερεύει, χειροτερεύει. 

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ

Και όμως κανένας από την κυβέρνηση δεν ασχολείται σοβαρά με τα κοινωνικά αυτά θέματα που κοστίζουν ζωές,  και τα «πετσωμένα»  κανάλια και ΜΜΕ εδώ και 10 μέρες,  κάθε μέρα φροντίζουν να μας τροφοδοτούν με ακόμη μία «αποκάλυψη» για τη ζωή του  Παναγιωτόπουλου, τον Σασμό…το GNTM… και δεν προβάλλουν καν τη φτώχια και την ανεργία και την κυβερνητική ανικανότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και γκάφες,  που ακολουθούν η μία την άλλη,  διατηρώντας το λαό σε ύπνωση.

Η αντιπολίτευση & η κυβέρνηση

Η αντιπολίτευση ζητά εκλογές, αφού ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία και την ίδια στιγμή στηρίζει την κυβέρνηση,  ψηφίζοντας το 60% περίπου των νομοσχεδίων που αποφασίζει,  και η κυβέρνηση «κερδίζει» χρόνο για να διατηρηθεί στην εξουσία, γιορτάζοντας από τώρα με δημοσιεύματα στα «πετσωμένα» ΜΜΕ, τα… 6 μεταχειρισμένα rafale που θα παραλάβουμε τον Ιανουάριο του 2022,  από τα συνολικά 18 που αγοράσαμε  και που… τα πληρώσαμε πιο ακριβά, απ ότι οι Αιγύπτιοι πλήρωσαν 30 καινούργια,  και τις φρεγάτες Bellhara που θα παραλάβουμε το 2025-26 …

Τα κόμματα

Τα κόμματα συμπεριφέρονται στους πολίτες ως πρόβατα, αφού το μόνο που τους νοιάζει είναι ποιος θα μαζέψει τους ψήφους,  και από αύριο να μοιραστεί τις καρέκλες εξουσίας με τα φιλαράκια του… Και σε αυτό βοηθάμε εμείς με την ψήφο μας.

Τα κόμματα συμπεριφέρονται λες και έχουν μια αέναη συμφωνία,  «φύγε εσύ, έλα εσύ» να κάνουμε ταμείο … Και όλοι κάθε φορά λυμαίνονται τα κρατικά ταμεία,  χρεώνοντάς μας με νέα δάνεια. Ναι αυτή είναι η αλήθεια!

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Μοναδική φωνή πραγματικής αντιπολίτευσης στη σημερινή Ελλάδα,  ο Κυριάκος Βελόπουλος Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ,  τον οποίο όμως «το σύστημα» έχει φροντίσει να εξαφανίσει από όλα τα ΜΜΕ. Και όμως η δουλειά που γίνεται είναι αξιοθαύμαστη, αρκεί κάποιος να παρακολουθήσει τις ομιλίες του κ Βελόπουλου από το βήμα της Βουλής, https://elliniki-lisi.gr/  και θα το διαπιστώσει. ‘Όλες του οι ομιλίες και προτάσεις προς την κυβέρνηση, είναι με επιχειρήματα και στοιχεία.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Θα πρέπει λοιπόν να δούμε την πραγματική εικόνα της Ελλάδας μας και των Ελλήνων, αυτή που ανάφερα στην αρχή, αυτή που μας οδήγησαν χρόνια τώρα τα κόμματα εξουσίας,  και να συμμετέχουμε όλοι μας στην αλλαγή της κοινωνίας μας. 

Αυτή τη φορά ας μη ψηφίσουμε με «κομματικά γυαλιά» ανθρώπους επαγγελματίες της πολιτικής, υποψήφιους σωτήρες που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στη ζωή τους, και είναι αρκετοί αυτοί που ζουν από τους δικούς μας φόρους,  και μπαίνουν φτωχοί στην πολιτική και φεύγουν με εκατομμύρια και ακίνητα. Τρομάζουν τα πόθεν έσχες των πολιτικών μας και οι «μαγικοί τρόποι» που αυτά εξαγνίζονται.

Αυτή τη φορά, ας ψηφίσουμε ανθρώπους από τη βάση του λαού. Ανθρώπους που γνωρίζουμε από τη μικρή τους ηλικία, που μεγάλωσαν ανάμεσά μας, που έχουν δείξει επιτυχημένο επαγγελματικό έργο στην πορεία της ζωής τους,  και όχι ανθρώπους από «τζάκι» που γεννήθηκαν με σκοπό να γίνουν βουλευτές και πρωθυπουργοί. Ας μη δεχτούμε ξανά,  να μας κυβερνήσουν άνθρωποι ανίκανοι,  και άεργοι στην προηγούμενή τους ζωή. Άνθρωποι του κομματικού σωλήνα που πειραματίζονται επάνω μας και ζουν από το κρατικό χρήμα που πληρώνουμε εμείς με τους φόρους μας, τη στιγμή που εμείς  δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τα μηνιαία έξοδα των οικογενειών μας.

Φτάνει!

Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω. Θέλουμε τα παιδιά μας πίσω! 

Άγγελος Αγραφιώτης

Πολιτευτής Μαγνησίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!