Κυριακάτικα – του Δημήτρη Μαρέδη

Στιγμιότυπο 2021 11 27 5.41.19 μμ 2

Σχολιάζει ο Δημήτρης Μαρέδης

KEN 4

*** Καλή Κυριακή σε όλους.

*** Η μοίρα μάς επιφύλαξε να δούμε και τη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (λέμε τώρα) στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για τα μάτια του Θεολόγη Διαμαντένια. Πλέον στα μάτια μας είναι… οικουμενικός!

*** Στο τοπικό ΠΑΣΟΚ μαθαίνω επικρατεί μία ανακατωσούρα. Τα παλιά στελέχη βρίσκονται σε αποδρομή, ενώ οι καινούργιοι σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις ώστε το κόμμα να πάρει τα πάνω του, σε έναν νομό που αντιμετωπίζει -ίσως- τα μεγαλύτερα προβλήματα. Σενάρια παραπολιτικά και παραδημοσιογραφικά δίνουν και παίρνουν. Στα τσιπουράδικα συζητούνται διάφορα σενάρια, τα οποία αν τεθούν σε ισχύ, μάλλον ζημιά θα κάνουν στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ευτυχώς, η νέα γενιά (βλέπε Τσιμπανάκο, Πολίτη κ.α.) που στήριξαν την υποψηφιότητα του νέου προέδρου δεν φαίνεται να ενστερνίζονται τις ίντριγκες και τις κουτοπονηριές!

*** Ο Νίκος Χαυτούρας θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ στις εκλογές. Και θα μοιράσει και ξύδι σε πολιτικοδημοσιογραφικά παράσιτα που απεργάζονται το πολιτικό του τέλος.

*** Και τώρα που είπα “Χαυτούρας” θυμήθηκα το νοσοκομείο Βόλου. Εκεί δηλαδή, όπου κορυφαίος κρατικός αξιωματούχος παρήγγειλε ψαρόσουπα για να επισκεφθεί το νοσηλευτικό ίδρυμα. Τι ακούν κι αυτοί οι καημένοι οι εργαζόμενοι στα μαγειρεία. Με χαλασμένα καζάνια θα πρέπει να υποδεχθούν τον υψηλό προσκεκλημένο και να πετύχουν και τη συνταγή!

*** Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται σιγά σιγά για εκλογές. Οι βουλευτές ανασκουμπώνονται και οι μνηστήρες παίρνουν θέση. “Να δούμε ποιος ποιος ποιος θα φαγωθεί”, που λέει και το τραγούδι. Εκείνη που εργάζεται πυρετωδώς από την επόμενη μέρα των εκλογών είναι αδιαμφισβήτητα η Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Κάποια σενάρια που θέλουν τον Ματθαίο Δραμητινό να θέτει υποψηφιότητα για βουλευτής, πηγές μου στην πλατεία Ελευθερίας τα θεωρούν άκυρα, διότι θα αντιμετωπίσει τις έντονες αντιδράσεις των δύο βουλευτών. Σου λέει: δε μπορείς να είσαι και γραμματέας του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής.

*** Γενικώς, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει απροθυμία και ανυπαρξία νέων στελεχών. Για παράδειγμα τον Δραμητινό τον τοποθετούν στη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής (την οποία και κατέχει), στη θέση του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, στη θέση του υποψηφίου βουλευτή, μέχρι και στη θέση υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη! Ε, αφήστε και καμία θέση για κανέναν άλλον! Τόσοι περιμένουν στην ουρά! Και αν δεν εξυπηρετηθούν, τους βλέπω για επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ!

*** Πρόσωπο έκπληξη πρόκειται να αναλάβει το επόμενο διάστημα θέση ευθύνης στη Νέα Δημοκρατία. Είναι Βολιώτης και θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις επόμενες εκλογές. Όχι ως υποψήφιος, για να συνενοούμαστε και να μην ανησυχούν κάποιοι…

*** Τα σέβη μου…

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!