Νέα τροπή έχει πάρει η υπόθεση εξαφάνισης της 20χρονης Νεκταρίας από την Πάρο.

KEN 728X100 2

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές, πριν από μια εβδομάδα, όταν οι γονείς της κοπέλας δήλωσαν την εξαφάνισή της στο αστυνομικό τμήμα της Νάουσας.

Λίγο αργότερα, όμως, προέκυψε η ανατροπή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Νεκταρία έφυγε με τη θέλησή της από το σπίτι, αφότου κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο της τον πατριό, όταν ήταν ακόμη ανήλικη.

Στη συνέχεια, πήρε το πλοίο για Αθήνα, ώστε να φιλοξενηθεί σε σπίτι συγγενικού της προσώπου στα Καμίνια.

Όταν διαπίστωσε πως την αναζητούσαν, εμφανίστηκε στο τμήμα Ασφαλείας της Πάρου, λέγοντας στους αστυνομικούς πως είναι καλά στην υγεία της.

Η 20χρονη κατήγγειλε ότι ο πατριός της την βίαζε από το 2016, δηλαδή από τότε που ήταν 15 ετών. Μάλιστα, έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του ενώ, όπως είπε, είχε φύγει από το σπίτι της στην Πάρο άλλες δύο φορές στο παρελθόν, για τον ίδιο λόγο.

Στην εκπομπή «Tlive» του Alpha είχε μιλήσει η δικηγόρος της 20χρονης, δηλώνοντας τα εξής: «Έστω και πολύ καθυστερημένα, τα στόματα άνοιξαν. Έχω δεχθεί τηλεφωνήματα και μηνύματα, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της Νεκταρίας. Δεν έχει καλό όνομα ο κύριος στην περιοχή, κάποιοι μάλιστα τον φοβούνται. Από τα 14 της, έχει δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση, ξυλοδαρμό και ψυχολογική κακοποίηση».

«Υπάρχει συγκρότηση και συνοχή στον λόγο της. Δεν έχω καμία αμφιβολία για όσα λέει. Και κάτοικοι του νησιού μου τηλεφωνούν και μου είπαν για ένα συμβάν πριν από δύο χρόνια, για ξυλοδαρμό. Το κορίτσι είχε υποστεί και νευρικό κλονισμό. Ψέματα ότι η μητέρα της δεν γνωρίζει. Η Νεκταρία ήθελε από τα 14 της να κάνει μήνυση και τη σταμάτησε η μητέρα», προσέθεσε η δικηγόρος της 20χρονης.

Η δήλωση από το Χαμόγελο του Παιδιού

«Μια ακόμη υπόθεση, ένα ακόμη παιδί που συνεχίζει στην ενήλικη ζωή του να ταλαιπωρείται εξαιτίας της αδιαφορίας να βρεθεί έγκαιρα η λύση. Η ζωή της 20χρονης, σήμερα, κοπέλας συνέχισε να καταστρέφεται έως την ενηλικίωσή της, πέφτοντας πλεόν συστηματικά θύμα εκμετάλλευσης, στερούμενη την ευκαιρία που κάθε παιδί, κάθε άνθρωπος έχει στη ζωή, τη φροντίδα και την ευημερία», επισημαίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι η ενήλικη δεν εξαφανίστηκε αλλά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, έφυγε με τη θέλησή της από την οικία της, λόγω σεξουαλικής κακοποίησης που δεχόταν από τον πατριό της από το 2016, δηλαδή από την ηλικία των 15 ετών. Η ενήλικη έχει φύγει για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν άλλες δύο φορές και έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του πατριού της.

Για την εν λόγω υπόθεση, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017», το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε κλήσεις που επιβεβαίωσαν πληροφορίες για την κακοποίηση που δεχόταν η κοπέλα από την ηλικία των 15 ετών από συγγενικό της πρόσωπο.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος του τόπου καταγωγής της ενήλικης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαναλαμβανόμενες φυγές της κοπέλας, καθώς και το γεγονός ότι η εν λόγω οικογένεια παρακολουθείται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και η ίδια η κοπέλα από ψυχολόγο. Στην επικοινωνία αυτή, ο Οργανισμός ανέφερε ότι η ενήλικη πιθανόν να βρίσκεται σε ενδεχόμενο κίνδυνο, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά του, ώστε να βοηθήσει στην εύρεσή της. Επιπλέον, ανέφερε ότι σε περίπτωση εντοπισμού της, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι διατεθειμένο να την στηρίξει σε ό,τι χρειαστεί.

Τέλος, για την εν λόγω οικογένεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε και μεταβίβασε στην αρμόδια Εισαγγελία δύο αναφορές, το 2013 και το 2016. Οι αναφορές αυτές αφορούσαν σε σωματική κακοποίηση των παιδιών από τον πατριό και τη μητέρα, καθώς και σε πιθανή σεξουαλική εκμετάλλευση των ανήλικων κοριτσιών από τρίτα άτομα εν γνώσει της μητέρας.