Έκκληση του Δήμου Μουζακίου στους πολίτες να μην πετάνε στάχτες σε κάδους απορριμμάτων

MOUZAKI.JPG

Φωτιά σε πλαστικό κάδο ανακύκλωσης, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Παρθενώνος στο Μουζάκι, ξέσπασε σήμερα (Δευτέρα 17/01/2022), στις 8.30 το πρωί. Επί τόπου έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μουζακίου με δύο άντρες που έσβησαν γρήγορα τη φωτιά, η οποία πιθανότατα προκλήθηκε από πεταμένη στάχτη.

KEN 728X100 2

Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες, να μην πετάνε τη στάχτη από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες στους κάδους απορριμμάτων. Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν δυο πυρκαγιές σε κάδους απορριμμάτων, οι οποίες πιθανότατα προκλήθηκαν από μοσοσβησμένη στάχτη που είχε επιρρίψει άγνωστος/η, στο εσωτερικό τους.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη πράξη για το περιβάλλον, τα οχήματα του Δήμου, τον εξοπλισμό, μα και για τα πληρώματά τους.

Μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος εάν οι εργαζόμενοι των απορριμματοφόρων δεν αντιληφθούν έγκαιρα εστίες που σιγοκαίνε στους κάδους και προχωρήσουν στην αποκομιδή. Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι πολύ πιθανή η ανάφλεξη μέσα σε απορριμματοφόρο με απρόβλεπτες συνέπειες για το όχημα και το προσωπικό του.

 

 

 

Πηγή: karditsanews.gr

error: Content is protected !!