Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, η Πρόεδρος της Βουλής Λιντίτα Νικόλα, ο υπουργός Επικρατείας για το Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Μεταρρυθμίσεων Αρμπέν Αχμετάι ήταν παρόντες στην τελετή παράδοσης των σπιτιών που χτίστηκαν μετά τον σεισμό στο Λατς.

KEN 728X100 2

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός Ράμα, ευχαριστώντας τον Πρόεδρο Ερντογάν για τη βοήθειά του στην ανοικοδόμηση των νέων κατοικιών στο Λατς, είπε ότι δεν είναι εύκολο στη σημερινή διπλωματία να βρεις ανθρώπους που λένε «Ναι» και εννοούν «Ναι» και όχι να λένε «Ναι» εννοώντας «Όχι», προσθέτοντας ότι η σημερινή μέρα είναι μια εξαιρετικά ξεχωριστή μέρα.

  • Διαβάστε επίσης: Ερντογάν – Τα… γυρνάει και θέλει «απευθείας διάλογο» με την Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εξέφρασε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή να θεωρεί τον εαυτό του ως φίλος του Ερντογάν και δήλωσε ότι έχει συναντήσει πολλούς αρχηγούς κρατών για χρόνια λόγω του καθήκοντος του και ότι συχνά τον ρωτούν για τη στενή του φιλία με τον Ερντογάν, με τον Ράμα να σημειώνει ότι «η απάντησή μου είναι πολύ απλή: Ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ένα άτομο που κάνει ό,τι λέει και λέει ότι κάνει». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς την Τουρκία».

Θα είμαστε στο πλευρό της Αλβανίας

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την πλευρά του δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό της Αλβανίας, στηρίζοντας την σε κάθε πρόκληση.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας και έχω γίνει μέρος αυτών των συναισθημάτων και του ενθουσιασμού σας. Η χαρά της Αλβανίας είναι η χαρά μας και η λύπη της Αλβανίας είναι η λύπη μας. Έτσι θεωρούμε την ευημερία και την ειρήνη σας ίδια με τη δική μας», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τη δέσμευσή του για περαιτέρω φιλία με την Αλβανία, ενώ υποσχέθηκε βοήθεια παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει οικονομική κρίση.