Μία άλλη εκδοχή όσων διαδραματίστηκαν στη σουίτα ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, έδωσε στην κατάθεσή του ο 27χρονος που συνελήφθη μετά την καταγγελία της 24χρονης για βιασμό, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

KEN 728X100 2

Πρόκειται για τον 27χρονο Βασίλη Λεβέντη, ενώ στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το όνομα του αδελφού του, Ευαγόρα. Τα δύο αδέλφια είναι μέλη της ευρύτερης επιχειρηματικής οικογένειας Κυπρίων Δαυίδ-Λεβέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, υπήρχε και τρίτο άτομο, ο Κώστας Περογιαννάκης, γιος εφοπλιστή από τον Πειραιά.

  • Διαβάστε επίσης: Οι τρεις καταθέσεις που ρίχνουν φως στη νύχτα φρίκης – Νέα στοιχεία για τον βιασμό της 24χρονης

Ο 27χρονος παραδέχτηκε ότι κάλεσε την 24χρονη στις 4 τα ξημερώματα και, σύμφωνα σε όσα καταθέτει, όλα έγιναν με τη συναίνεση της νεαρής κοπέλας. Πάντως, δεν αναφέρει το παραμικρό για τις ουσίες που φέρεται να έχουν βρεθεί, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στο αίμα της κοπέλας.

«Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιό μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση» είπε στις αρχές ο 27χρονος για την συνεύρεση με την 24χρονη.

Σύμφωνα με τον ίδιο «μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής μας πράξης η Γεωργία μού ζήτησε να κοιμηθεί στο δωμάτιό μου, πράγμα που εγώ δέχθηκα με ευχαρίστηση ενώ, επειδή πεινούσα, κατέβηκα στη ρεσεψιόν να φάω, αφότου πρώτα πέρασα από το 401 και πρότεινα στους φίλους μας να κατεβούμε να φάμε όλοι μαζί».

Εκεί φέρεται να τους είπε και όσα είχαν προηγηθεί στο δωμάτιο.

  • Διαβάστε επίσης: Μίλησε… το κινητό του Μάνου Παπαδόπουλου: Με αυτά τα μηνύματα πίεζε τις κοπέλες να πάνε στα πάρτι

Τι πρέπει να κάνουν τα θύματα

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, τα θύματα βιασμού θα πρέπει να προσέρχονται όσο πιο έγκαιρα γίνεται στον ιατροδικαστή. Η διαδικασία έχει ως εξής: το θύμα θα πρέπει πρώτα να περάσει υποχρεωτικά από το πλησιέστερο τμήμα, να κάνει την καταγγελία και μετά να λάβει ένα έγγραφο που λέγεται εντολή ιατροδικαστικής εξέτασης. Με αυτό το έγγραφο το θύμα προσέρχεται στη δημόσια ιατροδικαστική δομή που έχει ορίσει η αστυνομία.

«Υπάρχουν τρεις εμπλεκόμενοι: ο ένας είναι η αστυνομία, ο άλλος ο ιατροδικαστής και το θύμα. Αν κάποιος από αυτούς καθυστερήσει σε κάποια από τις διαδικασίες προφανώς και θα έχουμε μία καθυστέρηση. όσο πιο γρήγορα γίνει η διαδικασία, τόσες λιγότερες πιθανότητες έχουμε να χάσουμε πολύτιμα στοιχεία» δήλωσε.

Οι εξετάσεις της 24χρονης

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις, τα ούρα και το αίμα του θύματος, μπορούν να μας δώσουν ακριβώς τις συνθήκες που βρισκόταν το θύμα εκείνη την ώρα» πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν τι ναρκωτικό χάπι έλαβε η 24χρονη.

«Είναι μία σειρά ουσιών που έχουν διαφορετικούς χρόνους ανίχνευσης, όμως εάν ισχύει όντως ένα χρονικό διάστημα έως 72 ώρες, τότε είναι μεγάλες οι πιθανότητες να βρεθεί η ουσία που έχει χορηγηθεί. Ουσιαστικά, τη βία πότε την ασκούμε; Την ασκούμε όταν το θύμα αντιστέκεται. Όταν κάμψουμε την αντίσταση του θύματος με χρήση ουσιών, προφανώς δεν υπάρχει λόγος να ασκήσουμε υπερβολική βία» κατέληξε.

«Πολύ πτωχή η κατάθεση του 27χρονου»

Η Ανθούλα Νάσογλου, δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων, δήλωσε πως έχει λάβει κάποιες καταγγελίες, όμως κρατάει στάση σιωπής, γιατί η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.

«Η έρευνα θα ξεκινήσει απ’ όσα άτομα ήταν στο πάρτι. Δεν μπορεί η ανάκριση να αφήσει άτομο έξω χωρίς να πάρει κατάθεση. Βουίζει ο τόπος και γίνεται έρευνα, γιατί υπάρχουν κι άλλα πάρτι».