ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 η μεταφορά του σκραπ στην 3η προβλήτα

ΛΙΜΑΝΙ ΒΟΛΟΥ 342 1536x747 1

To πρώτο εξάμηνο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο μεταφοράς του σκραπ στην τρίτη προβλήτα του λιμανιού ενώ δημοπρατείται η μελέτη για την ολοκλήρωση της 3ης προβλήτας, μελέτη που αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2022.

KEN 728X100

Επιπλέον εκκρεμεί η απόφαση για το αν θα δημοπρατηθούν συνολικά ή το καθένα ξεχωριστά τα κτίρια στο πλαίσιο της συνθήκης Σένγκεν σε 67 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Τέλος το πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται να αποφασίσει το ΤΑΙΠΕΔ πως θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο διευθύνων σύμβουλος του λιμανιού, Σωκράτης Αναγνώστου.

Υπογράφεται τις επόμενες ημέρες η σύμβαση με τον ανάδοχο που θα εκτελέσει το έργο υποδοχής του σκραπ στην τρίτη προβλήτα του λιμανιού, ενός έργου προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, στο ημιτελές τμήμα της προβλήτας. Το έργο θα πρέπει να παραδοθεί σε ενάμισι χρόνο για να μεταφερθεί εκεί το σκραπ το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Επιπλέον δημοπρατείται η μελέτη για την ολοκλήρωση της 3ης προβλήτας, η οποία αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2022. Αυτή προβλέπει μεταξύ άλλων την επέκταση της τρίτης προβλήτας κατά 400 μέτρα, ένα μεγάλο έργο που θα πρέπει να εξευρεθεί χρηματοδότηση. Στο νέο κομμάτι ίσως μεταφερθούν τα containers ή να γίνεται εκεί διακίνηση αυτοκινήτων. «Βρισκόμαστε στο κέντρο της χώρας και αυτό εξυπηρετεί όλους, ειδικά αν τελικά γίνει το έργο και εισέλθει ο σιδηρόδρομος μέσα στο λιμάνι, γεγονός που θα αυξήσει και την αξία του λιμανιού.  Ήδη ο Πειραιάς έχει «φρακάρει»», εξήγησε ο κ. Αναγνώστου.

Στην 1η προβλήτα από την οποία θα φύγει το σκραπ θα αναπτυχθεί περαιτέρω η εμπορική κίνηση, κυρίως χύδην φορτίων.

Κτίρια Σένγκεν

Στο μεταξύ εκκρεμεί η απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αν θα προχωρήσει στη δημοπράτηση όλων των κτιρίων και του εξοπλισμού τους που πρέπει να κατασκευαστούν σε 67 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εισόδου και εξόδου από τη χώρα, στο πλαίσιο της συνθήκης Σένγκεν. Το λιμάνι του Βόλου είναι ένα από αυτά και ήδη έχει εκπονηθεί προκαταρκτική μελέτη από τον ΟΛΒ. «Το βασικό κτίριο θα είναι 300 τ.μ. και μαζί με τον εξοπλισμό του θα κοστίσει από 600.000 έως 1.000.000 ευρώ. Εμείς προβλέπουμε την κατασκευή άλλων 400 τ.μ. ως αίθουσα αναμονής αλλά και άλλες χρήσεις, για τα οποίο όμως εμείς θα πρέπει να βρούμε χρηματοδότηση”, εξήγησε ο κ. Αναγνώστου.

Στέγαστρα με φωτοβολταϊκά

Επιπλέον σε προκαταρκτικό στάδιο βρίσκεται η μελέτη για την τοποθέτηση στεγάστρων με φωτοβολταϊκά στον κεντρικό χώρο στάθμευσης του λιμανιού.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

 ertnews.gr

error: Content is protected !!