Παρέμβαση Μαραβέγια για την πληρωμή voucher σε βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς λόγω covid

T3A6685

Ερώτηση για την πληρωμή voucher σε βρεφονηπιακούς-παιδικούς σταθμούς λόγω covid, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη. 

KEN 728X100

Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρεται σε δηλώσεις εκπροσώπων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών ότι προσφάτως έχουν παρατηρηθεί συστηματικές απουσίες ωφελούμενων παιδιών που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα της ΕΕΤΑΑ. Συγκεκριμένα, λόγω κορωνοϊού αρκετές οικογένειες που έχουν λάβει voucher για αυτό το σκοπό, δεν στέλνουν τα παιδιά τους σε μονάδες προσχολικής αγωγής οι οποίες από 1/1/22 λειτουργούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Ηλεκτρονικού Παρουσιολογίου

Έτσι, ορισμένα ωφελούμενα παιδιά απουσιάζουν δικαιολογημένα από 5 ως 10 ημέρες, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, μειώνοντας όμως αντίστοιχα τις ώρες παρουσίας για τις οποίες αποζημιώνονται οι δομές αυτές από το κράτος.

Επειδή οι παραπάνω απώλειες εσόδων λόγω κορωνοϊού περιορίζουν την δυνατότητα των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών να ανταποκριθούν στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις τους, ο κ. Μαραβέγιας ερωτά του αρμόδιους υπουργούς εάν εξετάζεται το ενδεχόμενο πλήρους καταβολής των διδάκτρων (Voucher) για τα παιδιά ωφελούμενων οικογενειών που πλήττονται από την πανδημία, ανεξαρτήτως απουσιών τους.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!