Η ιστορία πίσω από τη πολυσυζητημένη φωτογραφία της πριγκίπισσας Diana στο Taj Mahal

1643037605 469091Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, 16:00

KEN 728X100

 

Η φωτογραφία της Diana μπροστά στο Taj Mahal είναι ίσως μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες της αδικοχαμένης πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Ήταν τον Φεβρουάριο του 1992 όταν η Diana επισκέφτηκε την Ινδία μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο, λίγο πριν αποφασίσουν να χωρίσουν. Όπως θυμάται ο φωτογράφος Anwar Hussein που τράβηξε τη δημοφιλή φωτογραφία, λίγο έλειψε να μην γίνει καθόλου η πολυσυζητημένη φωτογράφιση.

«Το Taj Mahal υπάρχει σαν ένα αιώνιο μνημείο της αγάπης ενός συζύγου», είπε ο Anwar εξηγώντας ότι «είχα φωτογραφήσει εκεί τον Κάρολο λίγο πριν αρραβωνιαστεί και μας είχε πει τότε. Θα ήθελα να φέρω εδώ την κοπέλα μου ή τη μέλλουσα σύζυγό μου μια μέρα».

Την ημέρα που η πριγκίπισσα Diana επισκέφτηκε το μνημείο, ο Κάρολος ήταν σε μια συνάντηση και εκείνη εμφανίστηκε μόνη της. Αρχικά όμως υπήρξε μια μεγάλη καθυστέρηση: «Δεν ξέραμε εάν θα ερχόταν. Μας κράτησε εκεί να περιμένουμε για πολλή ώρα. Είχε πολλή ζέστη. Εκείνη έμοιαζε στεναχωρημένη και ήξερε πως θα πήγαινε η ιστορία. Ήταν πολύ έξυπνη. Υπήρχαν κι άλλες φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί εκείνη την μέρα σε άλλο παγκάκι ενώ εκείνη έμοιαζε να μελετά τα πράγματα».

Μετά τον Anwar, οι γιοι του, Samir και Zak, ακολούθησαν τα επαγγελματικά του βήματα με τον Zak να φωτογραφίζει τον πρίγκιπα William και την Kate Middleton στην επίσκεψή τους στην Ινδία το 2016. 

«Είχε 50 βαθμούς Κελσίου και περιμέναμε στον ήλιο για πέντε ώρες. Ο υπεύθυνος Τύπου είπε ότι ο William και η Kate θα αποφάσιζαν αν θα καθόντουσαν στο ίσιο σημείο με τη Diana την τελευταία στιγμή. Αλλά τελικά έκατσαν στο παγκάκι. Τραβούσα με την κάμερα γνωρίζοντας ότι έπαιρνα μια ιστορική φωτογραφία. Ήταν η ευκαιρία που έρχεται μια φορά στη ζωή σου», είπε χαρακτηριστικά ο Anwar Hussein.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!
ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!