ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου στην ΔΕΗ στην Ελασσόνα συμμετέχουν οι Ελασσονίτες οικοδόμοι

oikodomi

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδομών Επαρχίας Ελασσόνας ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ολύμπου θα συμμετάσχει στην παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ στην Ελασσόνα την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρει τα εξής: «Οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, με ευθύνη της κυβέρνησης στο δρόμο της “απελευθέρωσης” της Ενέργειας, που έστρωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, λεηλατεί το ήδη μειωμένο εισόδημα ανθρώπων που δίνουν αγώνα επιβίωσης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τον κίνδυνο να βυθιστούν στα σκοτάδια.

Η αύξηση στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος που καταγράφηκε μέσα στο καλοκαίρι άρχισε να  “φουσκώνει” τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που παίρνουμε όλοι τώρα στα σπίτια μας και φοβόμαστε να τους ανοίξουμε, έως και 50%. Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας αναμένεται να γιγαντωθεί με τις νέες αυξήσεις.

Ήδη από το 2018 με βάση επίσημα στοιχεία της ΕΕ, 1 στα 4 νοικοκυριά δυσκολεύεται να ζεστάνει το σπίτι του το χειμώνα και να το δροσίσει το καλοκαίρι.

Αυτή η κατάσταση επιβαρύνεται από την πολιτική των παρόχων ρεύματος οι οποίοι κόβουν με την πρώτη ευκαιρία το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πανάκριβα τιμολόγια, κόβοντας το ρεύμα ακόμα και σε οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς προτεραιότητά τους είναι να εισπράξουν χρήμα, μη λογίζοντας την οικονομική κατάσταση ή άλλες ειδικές δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας καταναλωτής.

Το πρόβλημα της ενεργειακής φτώχειας θα οξυνθεί ακόμα παραπέρα το επόμενο διάστημα. Η αύξηση των τιμών του ρεύματος αδειάζει το πορτοφόλι της λαϊκής οικογένειας, την ίδια στιγμή που οι τιμές σε μια σειρά βασικών λαϊκών αγαθών, τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή της, έχουν πάρει την ανηφόρα.

Οι ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την πολιτική «απελευθέρωσης» της ενέργειας εδώ και δεκαετίες, αλλά και σήμερα με την προώθηση της απολιγνιτοποίησης και της “πράσινης ανάπτυξης”, είναι συνειδητές επιλογές που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και μεταφέρουν το κόστος στην τσέπη των εργαζομένων. Καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο συνεχίζει να καταστρέφεται.

Απαιτούμε:

*Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.

*Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

*Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

*Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100 2
error: Content is protected !!