ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με εκπροσώπους των Ρομά Αλιβερίου

2 12

Μετά από πρωτοβουλία της ΝΕ πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Μαγνησίας με φορείς των Ρομά του Αλιβερίου, στον απόηχο του γνωστού περιστατικού πυροβολισμού από αστυνομικό εναντίον ανήλικου για το οποίο εκδόθηκε ανακοίνωση πρόσφατα από το τμήμα δικαιωμάτων του τοπικού κόμματος.

KEN 728X100


Συμμετείχαν ο Παναγιώτης Μελέτης πρόεδρος συλλόγου κατοίκων Ρομά Αλιβερίου και τα μέλη του συλλόγου: Μανώλης Ταφίλης, Αποστόλης Ταφίλης, Βασίλης Μπάφας, Ιωάννης Πάσιος (παππούς παιδιών που συμμετείχαν στο περιστατικό).


Επίσης, η Σταματία Ζαφειρίου διευθύντρια του 2ου γυμνασίου Νέας Ιωνίας, στο οποίο φοιτούν πολλά παιδιά που είναι Ρομά.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην συνάντηση πήραν μέρος ο συντονιστής της ΝΕ Μάνθος Δραμητινός, ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, η πρώην υπουργός και υπεύθυνη της Επιτροπής για θέματα Ισότητας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η υπεύθυνη του τμήματος Δικαιωμάτων Μαρίνα Χορδάκη, ο υπεύθυνος του τμήματος Παιδείας Σταύρος Κατσούρας, το μέλος της ΝΕ Χρυσάνθη Μητροπούλου, τα μέλη του Κεντρικού Συμβούλιου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σκαλτσής και Αποστόλης Χρυσάφης και η Γραμματέας της ν. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αθηνά Λαοπόδη.


Η συζήτηση ξεκίνησε με λεπτομερή αναφορά στις συνθήκες του πρωτόγνωρου για την πόλη μας συμβάντος και επεκτάθηκε στα γενικότερα προβλήματα κοινωνικής ένταξης που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Ρομά του Βόλου. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε η πρόσληψη Ρομά στην Ελληνική Αστυνομία, κίνηση που θα είχε προφανείς θετικές συνέπειες για την άρση των προκαταλήψεων.


Από την πλευρά των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι αποτελεί τεράστιο εμπαιγμό το γεγονός ότι στην Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, που εξαναγκάστηκε η κυβέρνηση να εκπονήσει διότι ήταν προϋπόθεση επιδότησης από το νέο ΕΣΠΑ, όρισε την αστυνομία ως σημείο αναφοράς περιστατικών διακρίσεων κατά των Ρομά!!!


Είναι προφανής η έλλειψη πρόθεσης της κυβέρνησης να λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα των Ρομά. Αυτό προκύπτει από την κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Ρομά δυο μέρες μετά τις εκλογές του 2019, από το πάγωμα όλων των δράσεων που είχαν δρομολογηθεί, την κατάργηση όλων των προγραμμάτων ένταξης και επαγγελματικής αποκατάστασης, τα νομοθετήματα κατάργησης παροχών που στοχεύουν κατά κύριο λόγο τους Ρομά και από την προσχηματική και άνευ στόχευσης Εθνική Στρατηγική που εκπόνησε, από την προσπάθειά της να απαξιώσει την ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, τριτοβάθμιο όργανο των Ελλήνων Ρομά. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει το μήνυμα ότι οι Ρομά είναι και θα παραμείνουν «παιδιά ενός κατώτερου Θεού».


Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να έχουν τακτικότερη επαφή και σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινότητας των Ρομά.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!