ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελένη Τοπαλούδη: Ακόμα δεν έχουν ελεγχθεί τα 5 κινητά για το ροζ βίντεο

TOPALOUDI 1

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου έχει επιστρέψει από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών, η δεύτερη δικογραφία για την άτυχη Ελένη Τοπαλούδη που τελικά δολοφονήθηκε στη Ρόδο και ελεγχόμενους σε αυτή τη δικογραφία, τρεις Ροδίτες.
Πιο συγκεκριμένα, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών εξακολουθεί να εκκρεμεί ο έλεγχος πέντε κινητών τηλεφώνων εκ των οποίων τα 3 ήταν εκτός λειτουργίας, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου στην έρευνα, που έκαναν παρουσία πταισματοδίκη, στο σπίτι ενός 19χρονου στα Μάσαρη, υπόπτου με δύο φίλους του και συγκεκριμένα έναν 22χρονο κι έναν 23χρονο για τα αδικήματα του βιασμού, της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της παράνομης βίας με φερόμενη ως θύμα τη φοιτήτρια.
Όπως διαβάζουμε στη «Δημοκρατική» ότι και οι τρεις, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Βασίλη Καβουριού, αρνούνται κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.
Ισχυρίζονται ότι η συνεύρεσή τους έγινε με τη συναίνεσή της, ότι δεν ήταν σε κατάσταση που δεν αντιλαμβανόταν τι γινόταν και περαιτέρω ο ανήλικος υποστηρίζει ότι βρέθηκαν δύο ή τρεις φορές στη Μεσαιωνική Πόλη και απλά χαιρετήθηκαν. Ούτε αντάλλαξαν τηλέφωνα ούτε είχαν καμία άλλη επαφή.

KEN 728X100

Η μητέρα της Ελένης κατάγγειλε μεταξύ άλλων ότι φίλες της Ελένης, που της είχαν τηλεφωνήσει για να την συλλυπηθούν, την ενημέρωσαν για τον βιασμό και την παράνομη μαγνητοσκόπησή της από τρεις άνδρες τον Νοέμβριο του 2017.
Εξειδίκευσε στην πορεία ότι η 24χρονη φίλη της ήταν εκείνη που την ενημέρωσε πρώτη ότι η Ελένη είχε πέσει θύμα βιασμού τον Νοέμβριο του 2017 και της έδωσε τα ονόματα των δύο. Την είχε ενημερώσει επίσης ότι η Ελένη είχε μιλήσει με την μητέρα ενός εκ των τριών και ότι την εκβίαζαν με το ροζ βίντεο.
Η 24χρονη ως μάρτυρας είχε αναφερθεί στο περιστατικό της 3ης Δεκεμβρίου 2018 και είχε επισημάνει ότι η δολοφονηθείσα φοβόταν τρία άτομα που εμπλέκονταν σε μια υπόθεση βιασμού εις βάρος της. Είχε τονίσει μάλιστα ότι δεν είχε κάνει μήνυση διότι, όπως της έλεγε, φοβόταν ότι θα της κάνουν κακό.
Σε άλλο στάδιο της έρευνας φέρεται να κατέθεσε ότι μία φορά η Ελένη της είχε αναφέρει, ότι κάποια στιγμή, ενώ διασκέδαζε στη Μεσαιωνική Πόλη, είχε γνωρίσει κάποια άτομα που την μετέφεραν στο σπίτι της, είχαν καταναλώσει αλκοόλ και πίστευε ότι την είχαν βιντεοσκοπήσει, ενώ είχαν συνευρεθεί ερωτικά χωρίς να μιλήσει για βιασμό. Ανάλογες είναι και οι καταθέσεις ακόμη δύο φίλων της.

Στο αρχείο η δικογραφία για αστυνομικό
Σημειώνεται ότι έχει τεθεί στο αρχείο προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που καταγγέλθηκε για «κουκούλωμα» συγκεκριμένης καταγγελίας για βιασμό, την οποία εφέρετο να είχε υποβάλει η 21 ετών φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη.
Σύμφωνα με τη διάταξη και από άλλες ένορκες καταθέσεις προέκυψε ότι ο ανωτέρω αστυνομικός κάθε άλλο παρά αδιαφόρησε για τα καταγγελλόμενα, αλλά αντίθετα πρότεινε στην Ελένη Τοπαλούδη να της δώσει το τηλέφωνο της μητέρας ενός εκ των φερόμενων ως δραστών, πιθανότατα για να αναζητήσει πληροφορίες για ενδεχόμενη βιντεοσκόπησή της, ενώ ανέφερε στην Ελένη ότι για οτιδήποτε χρειαζόταν, θα μπορούσε να ξαναπάει στην αστυνομία.
Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», στην ιεραρχία της ΕΛΑΣ έχει υποβληθεί εξάλλου, απαλλακτική εισήγηση στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Της Ε.Δ.Ε. είχε προηγηθεί αυτοτελής προκαταρκτική έρευνα μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, από τρεις επιτελείς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία των γονέων της φοιτήτριας, που θέλει αξιωματικό να μην επέδειξε τη δέουσα επιμέλεια σε καταγγελία της για ομαδικό βιασμό και παράνομη μαγνητοσκόπησή του από τους τρεις υπόπτους και να μην ενήργησε τα δέοντα.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

Πηγή: newsit.gr

error: Content is protected !!