ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άδεια από τη ΡΑΕ για το LNG στο λιμάνι του Βόλου

dixmude 02 1024x993 1 2

Στη χορήγηση Άδειας ΑΣΦΑ στην εταιρεία «Mediterranean Gas A.E.» προχώρησε με απόφασή της η ΡΑΕ. Πρόκειται για ένα ακόμη πλωτό τερματικό LNG που προστίθεται στα δύο έργα της Gastrade στη Β. Ελλάδα και στο έργο “Διώρυγα” της Μότορ Όιλ στην Κόρινθο.

KEN 728X100

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση, το έργο που ονομάζεται “Αργώ” αφορά στην κατασκευή:

Α. Υπεράκτιου Πλωτού Τερματικού Σταθμού ΥΦΑ ο οποίος περιλαμβάνει:

• Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (Floating Storage and Regasification Unit) [FSRU]

• Πλωτό Αγκυροβόλιο πολλαπλών σημείων πρόσδεσης / πλωτών ναύδετων (buoys) για την πρόσδεση του FSRU στην πρύμνη και την πλώρη.

B. Υποθαλάσσιου και Χερσαίου αγωγού Φυσικού Αερίου για τη διοχέτευση του φυσικού αερίου στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΦΑ) μέσω νέου Μετρητικού Σταθμού.

Το FSRU θα είναι μόνιμα αγκυροβολημένο σε σταθερό σημείο επί πλωτής εξέδρας στην είσοδο του Λιμένος Βόλου πλησίον της ακτής στην περιοχή «Πευκάκια».

Η χωρητικότητα ανέρχεται σε 150.000-180.000 m3 με μέγιστο αριθμό τέσσερων δεξαμενών.

Όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα της εταιρείας, στόχος της είναι να μετατρέψει το λιμάνι του Βόλου σε διεθνές κόμβο ενεργειακής προμήθειας, συμπεριλαμβανομένων LNG, φυσικού αερίου, CNG, LNG μικρής κλίμακας, φορτηγών LNG, bunkering και λύσεων ηλεκτροπαραγωγής για νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεργασία με την Mediterranean Gas έχει η αμερικανική ExxonMobil για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, μέσω αποκλειστικής συμφωνίας δεκαετούς προμήθειας.

Σύμφωνα με την απόφαση οι εργασίες κατασκευής του ΑΣΦΑ θα ολοκληρωθούν εντός 13 μηνών από τη χορήγηση της παρούσας Άδειας.

Δείτε την απόφαση της ΡΑΕ εδώ

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

Πηγή: energypress

error: Content is protected !!