ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καιρός: Πώς θα κάνουμε φέτος Πάσχα – Τι προβλέπουν τα μερομήνια

meromhnia pasxa

Εάν επαληθευτούν τα μερομήνια, Πάσχα θα κάνουμε μάλλον με άσχημο καιρό, καθώς ο Απρίλης αναμένεται να έρθει με βροχές και ανέμους.

KEN 728X100

Ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, από αρχαιοτάτων χρόνων είναι τα Μερομήνια. Μία διαχρονική μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Σύμφωνα με τον πρακτικό μετεωρολόγο Νικόλαο Γεωργίου Βογιατζή, συνταξιούχο του 307 ΤΣΥΑΥ (ΠΕΒ) τα μερομήνια κατέγραψαν για το επόμενο διάστημα και μέχρι τα τέλη Μάη τα εξής:

Συνεχίζεται η κακοκαιρία τον Μάρτιο, με μικρά διαστήματα καλοκαιρίας, τουλάχιστον μέχρι τις 20 του μήνα, ενώ από τις 21 και μέχρι το τέλος δεν αποκλείονται εκτός από βροχές και καταιγίδες και τα χιόνια.Το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί και για την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ενώ  τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου, που ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης και για το διάστημα από 14 έως 20 του μήνα. Για την περίοδο αυτή τα μερομήνια δείχνουν ήπιο καιρό με ισχυρούς όμως ανέμους και ενδεχομένως βροχοπτώσεις.Εάν επαληθευτούν τα μερομήνια, μάλλον θα κάνουμε Πάσχα με άσχημο καιρό, καθώς σύμφωνα με τον εμπειρικό μετεωρολόγο από 21 έως 30 Απριλίου, μέσα στο Πάσχα δηλαδή, όλα δείχνουν κακοκαιρία (γκρίζα σύννεφα από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και δυτικά προς νότο και ανατολικά προς δυτικά).

Ο Μάιος μπαίνει με κακοκαιρία, μπουρίνια και καταιγίδες, ωστόσο ο καιρός δείχνει να καλυτερεύει από 6 έως 20, αλλά ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή από 21 Μαΐου έως 31 του μήνα, προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση

error: Content is protected !!