ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Θεσσαλική εφαρμογή που βρίσκει τα πρατήρια με την πιο φθηνή βενζίνη

180442255 4134651806652583 3190555340719330479 n

Ηπτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι την περασμένη Τετάρτη προκάλεσε μία μικρή ανακούφιση για τους καταναλωτές που όμως αποδείχθηκε πρόσκαιρη. Την μικρή μείωση στη μέση τιμή της βενζίνης τις τελευταίες ημέρες (που παραμένει πάντως πάνω από τα 2 ευρώ/λίτρο) θα ακολουθήσει και νέα άνοδος αυτή την εβδομάδα. 

KEN 728X100

Για πολλούς οδηγούς η αναζήτηση του φθηνότερου βενζινάδικου έχει γίνει καθημερή συνήθεια τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που ώθησε τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να βρουν τη λύση.

Δημιούργησαν λοιπόν μία εφαρμογή, η οποία εντοπίζει τη φθηνότερη βενζίνη στην Ελλάδα. Πρόκειται για το fuelGR, μια οικογένεια εφαρμογών που παρέχουν ενημέρωση στον καταναλωτή καυσίμων – και όχι μόνο – για πρατήρια και τιμές πώλησης καυσίμων.

Tο fuelGR παρέχει μέσα από την κάρτα πρατηρίου ειδικό κουμπί για να μεταβεί ο επισκέπτης της ιστοσελίδας στο Παρατηρητήριο Τιμών και να δει τι πραγματικά έχει δηλώσει το εκάστοτε πρατήριο, ακόμη και τις τιμές που το Παρατηρητήριο δεν κοινοποιεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές δημιουργήθηκαν από φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας (Λάρισα) – πλέον, Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ψηφιακών Συστημάτων, Φώτη Κόκκορα.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!