Μία αμμουδιά στην παραλία του Βόλου – Γιατί η θάλασσα έγινε ακτή μπροστά από τον Αγ. Κωνσταντίνο [εικόνες]

275976814 980670209504823 5081294657793539563 n

Σε ακτή μετατράπηκε το παραλιακό μέτωπο του Βόλου, μπροστά από τον ιερό ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην παραλία, αφού η άμπωτη τράβηξε τα νερά αποκαλύπτοντας μία μικρή… αμμουδιά που προκαλεί τα βλέμματα των περιπατητών!

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το φαινόμενο της άμπωτης, δηλαδή της υποχώρησης των υδάτων, έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο των ειδικών όσο και των πολιτών που έτρεξαν στις παραλίες για να απολαύσουν το θέαμα. 

Η άμπωτη μαζί με την πλημμυρίδα αποτελούν την παλίρροια. Το φαινόμενο έγινε ορατό στον Βόλο, στην Αττική, στον Θερμαϊκό Κόλπο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Όπως τόνισε ο γεωλόγος, Χαράλαμπος Φασουλάς, το φαινόμενο «οφείλεται σε ισημερίες που υπάρχουν μεταξύ Γης και Σελήνης. Δεν οφείλεται σε ενδογενή αλλά σε εξωγενή φαινόμενα που έχουν να κάνουν με την κίνηση πλανητικών σωμάτων».

«Όταν έχουμε νότιους ανέμους, το βόρειο Αιγαίο πλημμυρίζει και το νότιο αδειάζει αν και σε ορισμένες περιπτώσεις -σε κλειστές θάλασσες- τέτοια φαινόμενα μπορεί να συμβαίνουν πριν από σεισμό, αλλά αυτό είναι ελάχιστες περιπτώσεις» σημείωσε ο σεισμολόγος κ. Λέκκας.

Δείτε εικόνες:

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!