ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νότιο Πήλιο: Αποτίμηση των έργων που ολοκληρώθηκαν και αυτών που συνεχίζονται

34 1024x592 1

Στα πλαίσια των τακτικών επαφών της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, έγινε μια συνολική αποτίμηση των έργων που ολοκληρώθηκαν και αυτών που συνεχίζονται, ενώ έγινε ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός νέων έργων στην περιοχή.
Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν ήταν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως είναι η συντήρηση και επισκευή εκπαιδευτικού κέντρου στο Νεοχώρι, η προμήθεια τεχνικού χλοοτάπητα για το γήπεδο Γατζέας, τα έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο Νοτίου Πηλίου αρμοδιότητας Περιφέρειας Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 3,8 εκ. ευρώ.
Παράλληλα έγινε μία πρώτη αποτίμηση των έργων που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, όπως η ανάπλαση οδών ήπιας κυκλοφορίας (πεζοδρόμηση) στην Αργαλαστή προϋπολογισμού 380.000 ευρώ, και η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στα Καλά Νερά προϋπολογισμού 3,6 εκατ. Ευρώ και του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Καλών Νερών προϋπολογισμού 3,7 εκατ. Ευρώ για τα οποία υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση. Επίσης συζητήθηκε η πορεία των διαδικασιών για την ολοκλήρωση του λιμένα Πλατανιά προϋπολογισμού 7,5 εκατ. Ευρώ και του αλιευτικού καταφυγίου Αγ. Κυριακής προϋπολογισμού 5,4 εκατ. Ευρώ.
Στη φάση του διαγωνισμού βρίσκονται η κατασκευή πέτρινης πεζούλας στην Αργαλαστή, η μελέτη για οριοθέτηση και διευθέτηση του χειμάρρου Πλατανιά, ενώ ο κ. Μιτζικός ενημερώθηκε ότι αναδείχθηκε ανάδοχος για το έργο «αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά».
Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Νοτίου Πηλίου και τα Τοπικά Συμβούλια πραγματοποιούμε έργα ουσίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών, με βασικό γνώμονα μεταξύ άλλων την ασφαλή οδήγηση και μετακίνηση των συμπολιτών μας και των επισκεπτών, τις λιμενικές εγκαταστάσεις, την άθληση σε σύγχρονους αθλητικούς χώρους και την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών. Πέρα από τα έργα που υλοποιήθηκαν και βρίσκονται σε εξέλιξη, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουμε τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό νέων έργων στην περιοχή.»

KEN 728X100
Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!